Ναύτης: Το αφήγημα περί “αμυντικών” δαπανών έχει καταρρεύσει – Κατάπτυστη η ελληνοαμερικανική συμφωνία

Συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΣΠΕΤΣΑΙ του Πολεμικού Ναυτικού με Μονάδες της Μόνιμης Ναυτικής Δύναμης 2 (Standing NATO Maritime Group Two SNMG 2), στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κρήτης / Φλεβάρης 2022
Φώτο Αρχείου / Συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΣΠΕΤΣΑΙ του Πολεμικού Ναυτικού με Μονάδες της Μόνιμης Ναυτικής Δύναμης 2 (Standing NATO Maritime Group Two SNMG 2), στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κρήτης / Φλεβάρης 2022 / Πηγή: ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ / EUROKINISSI

Ζούμε στον κόσμο, όπου ετησίως δαπανούνται 2 τρισεκατομμύρια δολάρια για στρατιωτικές δαπάνες, ενώ μόνο η χώρα μας συμμετείχε στο παιχνίδι των εξοπλισμών με 6,5 δισεκατομμύρια για το έτος 2021.

Το αφήγημα περί “αμυντικών” δαπανών έχει καταρρεύσει μιας και το ΝΑΤΟ ποτέ δεν έγινε, και ούτε πρόκειται, προασπιστής των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο ελληνικός λαός οφείλει να διαλέξει εκείνη την πλευρά της ιστορίας που θα τον βγάλει από τη δεινή θέση.

Χαιρετίζω για αυτό τον λόγο το συλλαλητήριο το οποίο καλούν σωματεία, φορείς εργαζομένων, φοιτητικοί σύλλογοι και φορείς του λαϊκού κινήματος στις 12 Μαϊου ενάντια στην κατάπτυστη Ελληνοαμερικανική συμφωνία που μετατρέπει τη χώρα μας σε μία απέραντη Αμερικανονατοϊκή βάση. Με σκοπό ο λαός να είναι πραγματικά νοικοκύρης στον τόπο του.

Ναύτης, Χριστόφορος Μαλακατές

Δείτε ακόμα...