«ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζουν τους τόνους για να θολώσουν τα νερά της στρατηγικής συμφωνίας τους»

Μανώλης Συντυχάκης

«ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζουν τους τόνους, ενόψει των εκλογών για να θολώσουν τα νερά και ν’ αποπροσανατολίσουν τον λαό ενώ γνωρίζουμε πως τα τελευταία χρόνια ως κυβερνήσεις εφάρμοσαν από κοινού ένα σύνολο αντιλαϊκών μέτρων και πολιτικών, με αποτέλεσμα ο λαός να βιώνει μία δραματική κατάσταση με συντάξεις και μισθούς πείνας και τους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών». Αυτό επισήμανε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος, μιλώντας στο κανάλι «Kontra» το βράδυ της Πέμπτης 16 Φλεβάρη.

Για τους πλειστηριασμούς κατήγγειλε τις ευθύνες των ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων, που προώθησαν νομοθετικά την επιτάχυνσή τους, γιατί είναι μνημονιακή δέσμευσή τους απέναντι στην ΕΕ και σημείωσε πως η σπουδή για την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, δείχνει ότι δεν κρατιούνται τα «κοράκια» για να αρπάξουν τα λαϊκά σπίτια.

Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένα μέτρο προστασίας των λαϊκών νοικοκυριών και υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε τα «κόκκινα» δάνεια στα funds, χαρακτήρισε Ιδιώνυμο την αντίσταση στους πλειστηριασμούς, ενώ στη συνέχεια η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε έναν κατάπτυστο Πτωχευτικό Κώδικα.

Σημείωσε πως ούτε ο νόμος Κατσέλη που εξελίχθηκε σε νόμο Κατσέλη – Σταθάκη μπορεί να προστατεύσει τους δανειολήπτες και είναι αντιδραστικός κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι σε αυτόν εντάχθηκαν μόλις 170 χιλιάδες από τα 430 χιλιάδες «κόκκινα» δάνεια και αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών και περιουσιακών στοιχείων των αυτοαπασχολουμένων, την οποία απέρριψαν και η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης γιατί είναι δεσμευμένα με τα μνημόνια της ΕΕ να συνεχιστούν οι πλειστηριασμοί. 

Αναφερόμενος στις παρακολουθήσεις – υποκλοπές, κατήγγειλε τις ευθύνες των ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ που διαμόρφωσαν ένα σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο, με βάση το οποίο μπορούν να παρακολουθούνται οι πάντες. Οι παρακολουθήσεις στοχεύουν τον εχθρό-λαό και απειλούν τις λαϊκές ελευθερίες, σημείωσε και γι’ αυτό πρέπει οι εργαζόμενοι να το λάβουν υπόψη τους ενόψει εκλογών.

Υπενθύμισε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ως κυβερνήσεις δεν έκαναν τίποτα για τις υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ από το 2016 έως το 2022, παρότι ειδικοί έλεγαν ότι αυτή η υπόθεση είναι διεθνών διαστάσεων.

Δείτε ακόμα...