ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλυπτική ταύτιση στη στρατηγική ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, στο φόντο της «κοκορομαχίας» στη Βουλή

Νέο σκηνικό «κοκορομαχίας» έστησαν στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο φόντο του νομοσχεδίου για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, πλειοδοτώντας για το ποιος τάζει περισσότερα ψίχουλα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και για το ποιος έχει… κόψει τα λιγότερα. Ωστόσο, πίσω από τους υψηλούς τόνους, η σύμπλευσή τους στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής «έβγαζε μάτι»!!!

Χαρακτηριστικό της υποκρισίας αυτού του νέου «σκυλοκαυγά» είναι το γεγονός ότι και οι δύο συμφωνούν μέχρι κεραίας και υλοποιούν σταθερά τις δεσμεύσεις προς το ΝΑΤΟ, δένοντας τη χώρα και υποτάσσοντας τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπηρεσία των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, σε βάρος της προστασίας της άμυνας της χώρας. Γι’ αυτό, άλλωστε, δεν ακούστηκε κουβέντα για τις αποστολές ελληνικών δυνάμεων και οπλικών συστημάτων στο εξωτερικό. Μάλιστα, προκλητικός ήταν ο διαγωνισμός… πατριωτισμού στον οποίο επιδόθηκαν οι δύο αρχηγοί, την ώρα που έχουν γεμίσει, ως κυβερνήσεις, τη χώρα αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, οι οποίες διαρκώς αυξάνονται, με τη μία κυβέρνηση να συνεπικουρεί την άλλη.

Μάλιστα, ο Αλ. Τσίπρας περηφανεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε μαζί με τη ΝΔ την αγορά των «Ραφάλ» και των «Μπελαρά», όπως και μια σειρά άλλα νομοσχέδια, την ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας για παράδειγμα, της οποίας διεκδίκησε την …«πατρότητα». Αντίστοιχα, υπεραμύνθηκε της ιδιωτικοποίησης των ναυπηγείων στο Νεώριο Σύρου, την οποία ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και ολοκλήρωσε η ΝΔ. Ακόμα όμως πιο αποκαλυπτικό για τα κριτήρια με τα οποία κρίνει την πολιτική στην Άμυνα ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η αναφορά του Αλ. Τσίπρα στην αμερικανική εταιρεία οπλικών συστημάτων «Lockheed Martin», όπου κάλεσε τον πρωθυπουργό να την… ρωτήσει για την κατάσταση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!

Φυσικά, από τη συζήτηση δεν έλειψαν οι γνωστές άσφαιρες αντιπαραθέσεις περί εκτροπών. «Προοίμιο κοινοβουλευτικής εκτροπής» χαρακτήρισε ο Κ. Μητσοτάκης την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για αποχή από τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες, για «δημοκρατική εκτροπή» κατηγόρησε εκ νέου ο Αλ. Τσίπρας τον πρωθυπουργό, με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών. Οι τόνοι ανέβηκαν εκατέρωθεν σε αρκετές περιπτώσεις, όπως είναι αναγκαίο άλλωστε για να κρυφτούν επιμελώς οι κοινές γραμμές των δύο κομμάτων σε στρατηγικά ζητήματα. Το γεγονός ότι πρόκειται για δικομματικό σόου φρόντισε να ξεκαθαρίσει ο Αλ. Τσίπρας όταν υπενθύμισε πως το 2019 η ΝΔ ακολούθησε ανάλογη πρακτική, αποχωρώντας από τη Βουλή. 

Όσο για το στήσιμο του κάλπικου διλήμματος περί προόδου – συντήρησης που θέλουν να προωθήσουν για να εγκλωβίσουν τον λαό, αναφέρθηκαν αμφότεροι στον αγώνα του ΕΑΜ και της Εθνικής Αντίστασης, με τον Κ. Μητσοτάκη να κάνει λόγο για «διχασμό» και «χειρότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας», και τον Αλ. Τσίπρα να επιχειρεί προκλητικά να οικειοποιηθεί και να καπηλευτεί την ΕΑΜική Αντίσταση, την ώρα που ως κυβέρνηση και ως κόμμα έχει υπογράψει δήλωση πίστης στο καπιταλιστικό σύστημα και τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στην κυβερνητική τροπολογία για τις προϋποθέσεις συμμετοχής κομμάτων στις εκλογικές διαδικασίες, επιβεβαιώνοντας περίτρανα την κριτική του ΚΚΕ για επικίνδυνες γενικεύσεις. Συγκεκριμένα, ο Κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «τροπολογία προστασίας της δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις», χωρίς να αναφέρει σε κανένα σημείο του λόγου του φασιστικές και ναζιστικές οργανώσεις, αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο στη θεωρία των δύο άκρων. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι παρόμοιες νομοθεσίες ισχύουν «με διαφορετικούς τρόπους σε πολλά κράτη», κάτι που αληθεύει με Κομμουνιστικά Κόμματα να θέτονται εκτός νόμου σε μια σειρά χώρες-μέλη της ΕΕ. Ακόμα, αναφερόμενος στις προϋποθέσεις που περιέχει η τροπολογία, είπε πως ανάμεσά τους είναι ότι «η οργάνωση και η δράση του κόμματος πρέπει να εξυπηρετεί το πολίτευμα», ανοίγοντας τον δρόμο για ένταση του ελέγχου και της καταστολής του αστικού κράτους στην εσωτερική λειτουργία των κομμάτων.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...