ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζονται οι κοκορομαχίες για το ποιος έφερε περισσότερες βάσεις στην Ελλάδα

Συνεχίζονται οι κοκορομαχίες ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος είναι περισσότερο φίλος των Αμερικάνων και ποιος έφερε περισσότερες βάσεις στη Ελλάδα.

Πρόκειται για ακόμη μία αντιπαράθεση χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, αφού σε κάθε περίπτωση, αυτό που δεν αμφισβητείται από καμία πλευρά είναι ο Βορειοατλαντικός δρόμος.

Όλα ξεκίνησαν με την «κριτική» του ΣΥΡΙΖΑ για την υπογραφή του «Δευτέρου Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA)» ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ.

Θυμίζουμε ότι η περιβόητη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, είναι μια συμφωνία που προετοίμασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του «Στρατηγικού Διάλογου» ( που η ίδια εγκαινίασε) με τις ΗΠΑ και υπέγραψε η ΝΔ συνεχίζοντας, πλέον, στην 3η φάση αυτού του…διαλόγου.

Η «κριτική» του ΣΥΡΙΖΑ

Η γραμμή την οποία ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η γνωστή βρώμικη γραμμή περί «ανταλλαγμάτων» που μπορούν να περιέχουν οι ιμπεριαλιστικές συμφωνίες και τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για τον λαό.

Μ’ αυτό τον τρόπο ξέπλυνε, εξάλλου, τις ΗΠΑ ως δήθεν «εγγυητή» των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Ένα ακόμη σημείο στο οποίο στάθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πρόβλεψη για επ’ αόριστον ανανέωση της συμφωνίας.

«Δεν εξασφαλίζεται όμως καμία συγκεκριμένη αμερικανική παρουσία, εμπλοκή ή δέσμευση για τη στήριξη αυτής της κυριαρχίας απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, ιδίως στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο»!

ΝΔ: Ψάχνοντας για αντιπαράθεση…

Όπως σημειώνει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της «Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Πάιατ σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή” δηλώνει έκπληκτος από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι “οι τέσσερις τοποθεσίες που συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε ως μέρος της αμυντικής συμφωνίας είναι μέρη που εντοπίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ” και ότι “οι όροι που χρησιμοποιούνται στη συμφωνία δεν είναι διαφορετικοί” από όσα συζητούνταν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Θα διαψεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά που αναφέρει στη συνέντευξή του ο Πρέσβης των ΗΠΑ; Αναμένουμε με ενδιαφέρον. Οι Έλληνες γνωρίζουν τη διγλωσσία και τα ψέματα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και ξέρουν ότι αυτά που λέει δημόσια δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που συζητάει πίσω από τις κλειστές πόρτες».

Όντως, αυτά που αναφέρει ο Αμερικανός Πρέσβης, είναι πραγματικά.

Ποιός έπεσε όμως απ’ τα σύννεφα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αρνήθηκε ποτέ ότι ήταν η δική του κυβέρνηση που εγκαινίασε τον «Στρατηγικό Διάλογο» με τις ΗΠΑ και έθεσε τις βάσεις για την αξιοποίηση νέων περιοχών, στρατοπέδων και υποδομών όπως η Λάρισα, το Στεφανοβίκειο και η Αλεξανδρούπολη.

Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι η «αναγέννηση» των στρατιωτικών σχέσεων ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για να συνεχίσει σήμερα η ΝΔ ακόμη πιο επιθετικά για λογαριασμό της αστικής τάξης.

Είναι αποκαλυπτικός, όντως, ο Αμερικανός Πρέσβης σημειώνοντας πως οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι «ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα και για τις δύο κυβερνήσεις».

Ο λαός μας, οι στρατιώτες και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων δεν μπορεί να θεωρεί επίτευγμα τα δολοφονικά σχέδια και τις συνεκπαιδεύσεις με τους φονιάδες των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

Όταν αυτοί χαίρονται για τις συμφωνίες, ο λαός πρέπει να ανησυχεί γιατί προμηνύονται νέοι κίνδυνοι απ’ την συνεχιζόμενη εμπλοκή.

Αυτές οι συμφωνίες δεν έχουν καμία σχέση με την υπεράσπιση των συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων, της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, και των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

Μονόδρομος είναι η πάλη για την ακύρωση τέτοιων συμφωνιών, για να κλείσουν όλες οι βάσεις παντού.

Ο.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...