Νέα άγρια επίθεση των ΜΑΤ σε μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς – Συνεχίζεται η κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Ποστασίας του Πολίτη

Για δεύτερη φορά μέσα σε μία μέρα, η κυβέρνηση και τα ΜΑΤ αντιμετώπισαν του μαθητές, τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς με άγρια καταστολή.

Το πρωΐ η συγκέντρωση των μαθητών έξω στο υπουργείο Παιδείας δέχτηκε άγρια επίθεση των ΜΑΤ με χημικά. Σε απάντηση, Μαθητικά Συμβούλια, Φοιτητικοί Σύλλογοι, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και Συνδικάτα εργαζομένων, κάλεσαν σε νέα συγκέντρωση καταγγελίας και καταδίκης της πολιτικής της καταστολής και της βίας απέναντι στους μαθητές, για σήμερα στις 6 μ.μ., έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όμως διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα σε διαδηλωτές μόλις έφταναν στο σημείο της συγκέντρωσης, χτυπώντας τους και πετώντας τους χημικά.

Από την άγρια επίθεση των ΜΑΤ, που σημειώθηκε στο ύψος του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, τραυματίστηκαν δύο διαδηλωτές. Επίσης, η αστυνομία έπιασε δύο διαδηλωτές οι οποίοι αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι κάτω από την πίεση των συγκεντρωμένων. 

Κάτω από την αποφασιστική στάση των διαδηλωτών, έφυγαν οι κλούβες και ο αστυνομικός φραγμός που εμπόδιζαν την κινητοποίηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι διαδηλωτές ενώθηκαν μεταξύ τους και η κινητοποίηση συνεχίζεται.

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Ακολούθησε συνομιλία τους με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου που βγήκε στην πύλη του υπουργείου. Κάτω από την αποφασιστική στάση των διαδηλωτών ο αστυνομικός φραγμός έκανε πίσω, οι διαδηλωτές ενώθηκαν μεταξύ τους και η κινητοποίηση συνεχίζεται.

Τόσο πολύ τους φοβίζει μία ειρηνική διαμαρτυρία εργαζομένων, μαθητών και φοιτητών που διεκδικούν τα αυτονόητα. Η κυβέρνηση έχει ευθύνες και για την απαράδεκτη συμπεριφορά των ΜΑΤατζηδων, αλλά και για τα ανεπαρκή μέτρα προστασίας για τα οποία διαμαρτύρονται τον τελευταίο καιρό οι μαθητές.

Δείτε ακόμα...