Νέα αυταρχική κατρακύλα της Κεραμέως με αγωγή στην ΑΔΕΔΥ

Υπουργος Παιδειας
Νίκη Κεραμέως/ Πηγή: EUROKINISSI

Σε νέα αυταρχική κατρακύλα πέφτει η Υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως που κάνει αγωγές στους εκπαιδευτικούς και τις Ενώσεις τους με κάθε ευκαιρία. Αυτή τη φορά σειρά έχει η ΑΔΕΔΥ.

Η κα Κεραμέως επιχειρεί να σπάσει κάθε ρεκόρ αυταρχισμού, τρομοκρατίας και ποινικοποίησης εναντίον των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών, καθώς θορυβημένη από την μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην Απεργία-Αποχή που με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα  απαντάνε στον αντιεκπαιδευτικό όλεθρο που προωθείται στην εκπαίδευση, προχωρά ξανά σε αγωγή εναντίον της Απεργίας που έχει καλέσει η ΑΔΕΔΥ, στέλνοντας τους δασκάλους των παιδιών μας δεύτερη φορά στα δικαστήρια σε διάστημα λίγων ημερών.

Η Κυβέρνηση που πριν μια βδομάδα έστειλε τα ΜΑΤ στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, τώρα επιχειρεί ξανά να φιμώσει τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς με δικαστικές αποφάσεις, συκοφαντίες και απειλές.

Σε σχόλιό του το Γραφείο τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

“Η αυταρχική κατρακύλα της υπουργού “Παιδείας” είναι ένδειξη φόβου από τη μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις συλλογικά οργανωμένες κινητοποιήσεις τους, ενάντια σ’ ένα σχολείο, όπου όλα θα πωλούνται και όλα θα αγοράζονται. Η επίδειξη πυγμής από την κυβέρνηση και το υπουργείο “Παιδείας”, με τις αλλεπάλληλες αγωγές, δείχνει ότι στόχος τους είναι το νέο χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, με βάση τον αντιδραστικό νόμο.

Μοναδική απάντηση είναι να στηριχτούν από όλο τον λαό και σε όλη την Ελλάδα, τα συλλαλητήρια και η απεργία τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη”.

Δείτε ακόμα...