Νέα επίθεση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ καταγγέλλουν Αρμένιοι

Για νέα επίθεση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ κάνουν λόγο αρμένικες αυτονομιστικές δυνάμεις, καθώς με παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός τραυματίστηκαν τρεις μαχητές από επίθεση δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν.

Αζέρικα στρατεύματα επιτέθηκαν χθες, Κυριακή, το βράδυ σε αρμένιους μαχητές και «τρεις τραυματίσθηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα συγκρούσεων, που είχε αποτέλεσμα το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων, το Νοέμβριο ακολούθησε μία συμφωνία κατάπαυσης των εχθροπραξιών υπό την αιγίδα της Μόσχας.

Μια ρωσική ειρηνευτική δύναμη περίπου 2.000 στρατιωτών αναπτύχθηκε στην περιοχή για να εξασφαλίζει τον σεβασμό της κατάπαυσης του πυρός.

Στη διάρκεια επίσκεψής του αυτή την εβδομάδα στο Αζερμπαϊτζάν, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διακήρυξε πως «ο αγώνας» εναντίον της Αρμενίας δεν έχει τελειώσει.

«Ο αγώνας στην πολιτική σφαίρα και στη στρατιωτική σφαίρα θα συνεχισθεί πλέον σε πολυάριθμα μέτωπα», δήλωσε στη διάρκεια ομιλίας του στο περιθώριο μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στο Μπακού.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...