Νέα κινητοποίηση σήμερα ενάντια στην παράδοση του παιδοογκολογικού σε ιδιώτες

Κινητοποίηση υγειονομικών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του παιδοογκολογικού , νοσοκομελιο παίδων "Αγία Σοφία"

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ΠΑΙΔΩΝ «Η Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού» ενάντια στην κατάθεση του νομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί τη μοναδική παιδοογκολογική μονάδα της χώρας, καθώς αν περάσει θα συσταθεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”». 

Σε αυτό το πλαίσιο, με αποφάσεις της 5μελούς επιτροπής ΕΙΝΑΠ Παίδων «Η Αγία Σοφία» και του Σωματείου Εργαζομένων «Π. και Α. Κυριακού» οι εργαζόμενοι προχωρούν σήμερα Τρίτη 28 Φλεβάρη σε στάση εργασίας από τις 10 π.μ. του ιατρικού προσωπικού και στις 11 π.μ. σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Την Τετάρτη 1 Μάρτη προχωρούν σε απεργία και στις 9 π.μ. σε συμβολική περικύκλωση του Παιδοογκολογικού.

Σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις καλούν ακόμα η ΔΑΣ Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι, με νομοσχέδιο που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Υγείας επιχειρεί να ιδιωτικοποιήσει μοναδική Παιδοογκολογική Μονάδα της χώρας! Επί της ουσίας μετατρέπει το παιδοογκολογικό κέντρο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Π. και Α. Κυριακού» σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”».

Συγκεκριμένα, προβλέπει τη σύσταση του ΝΠΙΔ με την ονομασία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”», στο οποίο θα ενσωματωθεί η σημερινή Ογκολογική Μονάδα Παίδων, που είναι τμήμα του παιδιατρικού Νοσοκομείου «H Αγία Σοφία» αλλά και τμήματά του (το Τμήμα Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας και η Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του νοσοκομείου), όπως και το Ογκολογικό Τμήμα του Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» και η Μονάδα Ειδικών Θεραπειών Αιματολογίας – Ογκολογίας της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Παράλληλα, εκχωρεί στο Κέντρο τόσο τον ξενοδοχειακό και ιατρικό εξοπλισμό όσο και τα οικόπεδα του Δημοσίου «κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή». Όσο για τα έσοδα του Κέντρου, αυτά θα προέρχονται, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο, από «τα ημερήσια νοσήλια και οι εισπράξεις από τις σχετικές με το αντικείμενό του ιατρικές πράξεις», ενώ αδιευκρίνιστες μένουν οι σχέσεις εργασίας του προσωπικού.

Δείτε ακόμα...