Νέα κύματα καύσωνα αναμένεται να πλήξουν την Κίνα τις επόμενες 10 ημέρες

Γιουχάν- Κίνα
Γιουχάν- Κίνα / Πηγή: Pexels

Η Κίνα θα καταγράψει νέα κύματα καύσωνα τις επόμενες 10 ημέρες από τις ανατολικές έως τις δυτικές της περιοχές, με κάποιες πόλεις να εκδίδουν ήδη από σήμερα το υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης για υψηλές θερμοκρασίες.

Για αύριο αναμένεται απότομη αύξηση της θερμοκρασίας, πριν η ζέστη κλιμακωθεί σε κύματα καύσωνα, που ορίζονται ως περίοδοι τριών ή και περισσότερων ημερών με ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες. Ο καύσωνας αναμένεται να είναι αντίστοιχος με τα κύματα καύσωνα στις 5-17 Ιουλίου αλλά περισσότερες περιοχές μπορεί να πληγούν από θερμοκρασίες 40 βαθμών Κελσίου ή και υψηλότερες, δήλωσε σε κρατικά μέσα ενημέρωσης ο Φου Τζιαολάν, επικεφαλής προγνώσεων στην εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Ορισμένες πόλεις στην επαρχία Τζετζιάνγκ, όπου βρίσκονται πολλά εργοστάσια και εταιρίες εξαγωγών, εξέδωσαν σήμερα ‘κόκκινο’ συναγερμό, τον υψηλότερο στο σύστημα προειδοποίησης τριών βαθμίδων που εφαρμόζει η χώρα, προβλέποντας θερμοκρασίες τουλάχιστον 40 βαθμών Κελσίου το επόμενο 24ωρο.

Το φορτίο στο εθνικό δίκτυο ενέργειας μπορεί να φθάσει σε νέα υψηλά επίπεδα φέτος το καλοκαίρι, με την ασφαλή λειτουργία του να τίθεται σε δοκιμασία, προειδοποίησε σήμερα το υπουργείο Διαχείρισης Έκτακτων Καταστάσεων.

Η ζέστη φέτος το καλοκαίρι στην Κίνα έχει χαρακτηριστεί ακραία, αυξάνοντας τη ζήτηση για κλιματιστικά στα σπίτια, τα γραφεία και τα εργοστάσια και οδηγώντας το φορτίο στα ενεργειακά δίκτυα σε τουλάχιστον 10 επαρχίες σε επίπεδα ρεκόρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...