Νέα Μανωλάδα: Πρωτομαγιάτικη εκδήλωση για τους μετανάστες εργάτες γης

Μεγάλη εκδήλωση αφιερωμένη στους μετανάστες εργάτες γης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία της Νέας Μανωλάδας από τα Εργατικά Κέντρα Πάτρας και Αμαλιάδας, το Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών Αχαΐας και την Επιτροπή Αγώνα που έχουν συγκροτήσει οι μετανάστες εργάτες γης.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το χώρο της εκδήλωσης, δείχνοντας ότι την εργατική τάξη δεν την χωρίζει εθνικότητα, χρώμα ή θρησκεία. Η εκδήλωση άλλωστε ήταν αφιερωμένη στις θυσίες της παγκόσμιας εργατικής τάξης και είναι ενταγμένη στις συνολικές δράσεις των δυο εργατικών κέντρων για την εργατική πρωτομαγιά.

Στους μετανάστες εργάτες μίλησε εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Βάλσαμος Συρίγος. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το Νίκο Καραθανασόπουλο μέλος της ΚΕ του Κόμματος, που έγινε δεκτός εν μέσω συνθημάτων και χειροκροτημάτων.

«Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά σας» τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος σε σύντομο χαιρετισμό μέσα σε ενθουσιώδες κλίμα.

Χαιρετισμό νωρίτερα απεύθυνε ο πρόεδρος του ΕΚ Πάτρας Δημήτρης Μαρμούτας καλώντας σε κοινή πάλη Έλληνες και ξένους εργάτες, μιλώντας και στη γλώσσα τους.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με παραδοσιακά τραγούδια των μεταναστών εργατών γης από τις χώρες τους, το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν. Παρά και τη βροχή οι εργάτες παρέμειναν στην πλατεία για τη μεγάλη τους γιορτή προς τιμήν της εργατικής πρωτομαγιάς και των νεκρών της τάξης τους.

Δείτε ακόμα...