Νέα πανεκπαιδευτική κινητοποίηση σήμερα ενάντια στο Ν/Σ Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη

Στιγμιότυπο από το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στις 28-1, Σύνταγμα
Στιγμιότυπο από το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στις 28-1 / Πηγή: Eurokinissi

Με συλλαλητήρια σήμερα Πέμπτη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών ενάντια στα σχέδια για αστυνομία στις σχολές, πειθαρχικά και διαγραφές φοιτητών, όρια σπουδών, νέα εμπόδια στη μόρφωση, σήμερα διεκδικούν ακόμα πιο αποφασιστικά να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και παράλληλα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για λειτουργία με ασφάλεια σχολείων και σχολών.

Στην Αθήνα, το αγωνιστικό ραντεβού είναι στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια με τους Φοιτητικούς Συλλόγους να καλούν σε μαζική συμμετοχή.

Στην κινητοποίηση καλεί και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, διεκδικώντας να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο με το οποίο μεταξύ άλλων προωθούνται αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια πέντε μήνες πριν τις εξετάσεις και σε μία χρονιά ιδιαίτερης πίεσης για τους μαθητές, να μην εφαρμοστεί η «τράπεζα θεμάτων», να παρθούν τα μέτρα εκείνα που οι μαθητές από την αρχή της χρονιάς διεκδικούν μαζί με εκπαιδευτικούς και γονείς, για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.

Το «παρών» δίνουν και οι γονείς με κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής. «Η κυβέρνηση κάνει πως δεν ακούει το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, που με μια φωνή καταδικάζει το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που εν μέσω πανδημίας φέρνει για ψήφιση στη Βουλή. Κάνει πως δεν ακούει τη φωνή χιλιάδων γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών που αγωνιούν για το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας απέναντι στον ιό. Δική μας απάντηση πρέπει να είναι το δυνάμωμα της πάλης απέναντι σε αυτή την ανάλγητη πολιτική», τονίζει στο κάλεσμά της η Ομοσπονδία. Συμμετέχει επίσης η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Τα συλλαλητήρια στηρίζουν οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ που κηρύσσουν στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Στο συλλαλητήριο καλεί και ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥΣΔΙΕΚ), ενώνοντας τη φωνή του με τους φοιτητικούς συλλόγους και μαθητές στο αίτημα για απόσυρση του νομοσχεδίου, αλλά και να ανοίξουν άμεσα οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας σπουδαστών και εκπαιδευτών, τουλάχιστον να πραγματοποιηθούν διά ζώσης τα εργαστηριακά μαθήματα.

Στα συλλαλητήρια καλεί η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που κηρύσσει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου και καλεί το διοικητικό προσωπικό των ΑΕΙ σε μαζική απεργιακή απάντηση τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Εξάλλου το συλλαλητήριο στηρίζει η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ).

Επίσης στο συλλαλητήριο καλεί και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων».

Πηγή: 902.gr

Δείτε ακόμα...