Νέα πρόκληση της Τουρκίας – Navtex για στρατιωτικές ασκήσεις σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

Συνεκπαίδευση τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού με τις ΗΠΑ. Η τουρκική Φρεγάτα TCG BARBAROS και κορβέτα TCG BURGAZADA σε σχηματισμό με το αμερικάνικο Αντιτορπιλικό USS WINSTON S. CHURCHILL
Φωτό Αρχείου / Συνεκπαίδευση τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού με τις ΗΠΑ. Η τουρκική Φρεγάτα TCG BARBAROS και κορβέτα TCG BURGAZADA σε σχηματισμό με το αμερικάνικο Αντιτορπιλικό USS WINSTON S. CHURCHILL / Πηγή: Turkish Navy

Στην έκδοση τριών νέων Navtex, με τις οποίες δεσμεύει θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο για στρατιωτικές ασκήσεις, προχώρησε η Τουρκία την Παρασκευή.

Η πρώτη έχει προγραμματιστεί για τις 19-20 στο Αιγαίο, η δεύτερη στις 19-21 Οκτωβρίου επίσης στο Αιγαίο και η τρίτη στις 22-23 Οκτωβρίου στη Μεσόγειο.

Σημειώνεται ότι η μια από τις τρεις τουρκικές Navtex δεσμεύει περιοχή δυτικά της Σαμοθράκης και νότια του Έβρου, όπου σήμερα Σάββατο πραγματοποιεί επίσκεψη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με πάταγο καταρρέει το αφήγημα της κυβέρνησης όσο και των άλλων αστικών κομμάτων ότι στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ μπορεί να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα.

Εξάλλου, στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής επαναλήφθηκε το γνωστό σίριαλ με ευχολόγια. Ενώ επιβεβαιώθηκε και μέσω των δηλώσεων των Ευρωπαίων αξιωματούχων με καλέσματα για διάλογο (που καταλήγουν στη συνδιαχείριση στο Αιγαίο), ότι ουσιαστικά, η ΕΕ – όπως και το ΝΑΤΟ – είναι μέρος του προβλήματος, και όχι της λύσης.

Δείτε ακόμα...