Νέα Ζηλανδία: Απαγορεύει τη χρήση TikTok σε βουλευτές και εργαζόμενους του Κοινοβουλίου

ΚΙΝΑ - tiktok

Η Νέα Ζηλανδία προστέθηκε σήμερα στη λίστα των χωρών που προχωρούν σε απαγόρευση της χρήσης της κινεζικής πλατφόρμας βίντεο TikTok σε δημόσιους αξιωματούχους.

Όπως δήλωσε ο Ραφαέλ Γκονσάλες-Μοντέρο, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής υπηρεσίας, από 31 Μάρτη απαγορεύεται η εγκατάσταση και χρήση του TikTok σε όλες τις συσκευές με πρόσβαση στο δίκτυο του νεοζηλανδικού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τον Γκονσάλες, οι κίνδυνοι που εγείρει η χρήση της πλατφόρμας «δεν είναι αποδεκτοί στο τρέχον κοινοβουλευτικό περιβάλλον στη Νέα Ζηλανδία». «Η απόφαση ελήφθη στη βάση αναλύσεων δικών μας ειδικών, έπειτα από συζήτηση με συναδέλφους μας στην κυβέρνηση και στο εξωτερικό», πρόσθεσε.

Σε ανάλογη απαγόρευση προχώρησε χθες και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ σε αντίστοιχες κινήσεις είχαν προχωρήσει το προηγούμενο διάστημα οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Κομισιόν.

Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απειλεί να απαγορεύσει εντελώς την εφαρμογή και την πλατφόρμα στη χώρα εάν δεν πωληθεί από την ByteDance, την κινεζική εταιρεία στην οποία ανήκει. Από την πλευρά της, η Κίνα έχει καλέσει να σταματήσουν οι «αδικαιολόγητες» ενέργειες εναντίον της πλατφόρμας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...