Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας ανακοίνωσε η Ιαπωνία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας δημοσίευσε σήμερα Τρίτη τις διευρυμένες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας που εξήγγειλε τις προηγούμενες ημέρες ο πρωθυπουργός, Φούμιο Κισίντα.

Οι κυρώσεις στοχεύουν περισσότερα από 130 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Ρώσου πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν, του αναπληρωτή γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας, Ρασίντ Νουργκαλίεφ, των ηγετών των αποκαλούμενων «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, καθώς και των συγγενών του μεγαλοκαπιταλιστή Γκενάντι Τιμτσένκο.

Οι κυρώσεις προβλέπουν δέσμευση περιουσιακών στοιχείων. Η Ιαπωνία επέβαλε επίσης πρόσθετες εξαγωγικές κυρώσεις, διευρύνοντας τον κατάλογο των επηρεαζόμενων εταιρειών που πιστεύει ότι συνδέονται με την αμυντική βιομηχανία. Στη λίστα προστέθηκαν 70 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της «Almaz-Antey» και της εταιρείας «Tactical Missile Armaments».

Οι κυρώσεις της Ιαπωνίας έχουν πλέον συμπεριλάβει περισσότερους από 700 πολίτες της Ρωσίας, της Λευκορωσίας, των ΛΔ του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ και περισσότερες από 200 ρωσικές εταιρείες και οργανισμούς.

Ο κατάλογος των αγαθών και τεχνολογιών που απαγορεύονται για εξαγωγή περιλαμβάνει 300 είδη, συμπεριλαμβανομένων ημιαγωγών, εξοπλισμού για την ασφάλεια της ναυτιλίας και της αεροπορίας, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, στρατιωτικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων όπλων, λογισμικού και εξοπλισμού διύλισης πετρελαίου.

Επιπλέον, η Ιαπωνία πάγωσε τα περιουσιακά στοιχεία των Otkritie Bank, Novikombank, Sovcombank, VTB, Rossiya Bank, Promsvyazbank και VEB.RF.

Να σημειωθεί, πάντως, πως την ίδια ώρα, η Ιαπωνία συνεχίζει να αγοράζει ασταμάτητα πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τη Ρωσία, η οποία αποτελεί έναν από τους βασικούς προμηθευτές των ενεργειακών πόρων που χρειάζονται τα ιαπωνικά μονοπώλια…   

Πηγή: TASS

Δείτε ακόμα...