Νέες προκλητικές – επικίνδυνες δηλώσεις από τον Πάιατ

EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Κένταυρος 21», που αποτελεί τμήμα της άσκησης «DEFENDER EUROPE 21» και εξελίχθηκε στην περιοχή του Πετροχωρίου της Ξάνθης. Η άσκηση αυτή όπως και όλες οι άλλες ασκήσεις πολέμου, που οι αμερικανονατοϊκοί τις αποκαλούν «συνεκπαιδεύσεις», δεν αποτελούν παρά το παραπέρα βάθεμα εμπλοκής της χώρας στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια. Αυτές όχι μόνο δεν προστατεύουν το λαό, αλλά αντίθετα τον μετατρέπουν σε στόχο αντίπαλων ιμπεριαλιστών. 

Το τελευταίο χρόνο το Πετροχώρι αποτελεί για τους αμερικανούς τόπο όπου ξεδιπλώνουν τα σχέδιά τους, με τη συμμετοχή των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, για τις πολεμικές συνεκπαιδεύσεις. Είναι η τρίτη φορά που το πεδίο βολής αρμάτων Πετροχωρίου Ξάνθης χρησιμοποιείται για διμερή και πολυμερή εκπαίδευση τον τελευταίο χρόνο.

Εδώ πραγματοποιήθηκε τόσο η Hellenic Tank Challenge το περασμένο φθινόπωρο όσο και η Thracian Cooperation, την άνοιξη. Στην άσκηση «Defender Europe 21» συμμετέχουν περισσότεροι από 35.000 στρατιωτικοί από 26 χώρες που πραγματοποιούν σχεδόν ταυτόχρονα επιχειρήσεις σε πάνω από 30 περιοχές ασκήσεων σε 12 χώρες, με βασικό περιεχόμενο την προσομοίωση ταχείας προώθησης στρατευμάτων και εξοπλισμού, από τη Βαλτική Θάλασσα μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα.

Την τελική φάση της άσκησης τεθωρακισμένων στο Πετροχώρι, παρακολούθησε και ο Πάιατ, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα δήλωσε: 

«Εργαζόμαστε τώρα από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να εντοπίσουμε νέους χώρους και ευκαιρίες προκειμένου να εμβαθύνουμε τη σχέση ασφαλείας μεταξύ των χωρών μας που, όπως προείπα, είναι σημαντική τόσο για τα συμφέροντα της χώρας μου όσο και για τα συμφέροντα της Ελλάδας για μια πιο ασφαλή περιοχή».

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων είναι μεγάλες. Το τι σημαίνει για τους αμερικανονατοικούς, να εμβαθύνουμε τη σχέση ασφάλειας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα, το αποδεικνύει η πρόσφατη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, ο πολυετής πόλεμος στη Συρία, τη Λιβύη.

Η σχέση ασφάλειας, όπως την εννοεί ο εκπρόσωπος των ιμπεριαλιστών Πάιατ, προστατεύει τα συμφέροντα των αστικών τάξεων στην περιοχή, μαζί με τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας.

Αντίθετα τα συμφέροντα του λαού μας μπορεί να τα υπερασπίσει μόνο το δυνάμωμα της πάλης του λαού μας ενάντια στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και της Ε.Ε.

Αποδέσμευση τώρα από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Να κλείσουν όλες οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και η βάση της Σούδας.

Να αποχωρήσουν τώρα οι ένοπλες δυνάμεις από την άσκηση «DEFENDER EUROPE 21».

Δείτε ακόμα...