Νεοσύλλεκτοι: Ανοχύρωτα και απροετοίμαστα για την υποδοχή των νεοσυλλέκτων τα ΣΥΠΟ

φάρος αλεξανδρούπολης
Ο φάρος της Αλεξανδρούπολης

Οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες της 2020 ΣΤ ΕΣΣΟ υπηρετούμε τη θητεία μας σε δύσκολες συνθήκες εν μέσω πανδημίες. Με ευθύνη της κυβέρνησης τα στρατόπεδο παρουσιάζονται ανοχύρωτα και απροετοίμαστα για την υποδοχή των νεοσυλλέκτων.

Συγκεκριμένα, στο στρατόπεδο Κανδηλαπτη στην Αλεξανδρούπολη οι νεοσύλλεκτοι της μονάδας 644 ΜΚ ΤΠ αντιμετωπίζουμε την παρακάτω κατάσταση:

– Παρά τις συνεχείς υποδείξεις των αξιωματικών για τακτική απολύμανση των χεριων, στις τουαλέτες δεν υπάρχει σαπούνι, ενώ αντισηπτικό δεν υπάρχει ούτε στους θαλάμους, ούτε στο κτίριο της διλοχιας ούτε στο ΚΨΜ.

– Στο στρατόπεδο στεγάζονται 6 διαφορετικές μονάδες με εκατοντάδες στρατιώτες η καθεμία, αλλά υπάρχει μόλις ένα εστιατόριο για τη σίτιση μας, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια αναμονή. Παράλληλα, τα τραπεζομάντιλα δεν αλλάζουν με την είσοδο κάθε μονάδας και ακουμπάμε όλοι πάνω στην ίδια επιφάνεια με τον κίνδυνο διασποράς του ιού.

– Οι θάλαμοι δεν επαρκούν για τις ανάγκες στέγασης των στρατιωτών, είναι ασφυκτικά γεμάτοι, με αποτέλεσμα να υπάρχει συνωστισμός αλλά και να μετακινούνται συνεχώς προσωρινά σε άλλες μονάδες στρατιώτες για να χωρέσουν 

Δείτε ακόμα...