Νεοσύλλεκτοι απ’ το ΚΕΕΔ: Κάθε μέρα και κρούσμα – 48 άτομα ανά θάλαμο

Από την επίσκεψη του Αλ. Στεφανή στην κατάταξη στο ΚΕΕΔ της σειράς Σεπτεμβρίου 2020 / Πηγή: Eurokinissi

Εμείς, οι νεοσύλλεκτοι φαντάροι που υπηρετούμε στο ΚΕΕΔ, καταδικάζουμε το όργιο καταστολής που εξαπέλυσε η κυβέρνηση απέναντι στην συγκέντρωση του ΚΚΕ για το Πολυτεχνείο. 

Μόνο οργή μας γεμίζει η υποκρισία της κυβέρνησης που δικαιολόγησε την άγρια καταστολή με την προστασία από τον κορονοϊό. 

Την ώρα που η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο για την κατάταξη πάνω από 600 νεοσύλλεκτων στο ΚΕΕΔ, κοιμόμαστε 48 άτομα  ανά θαλαμο και κάθε μέρα ανακαλύπτονται νέα κρούσματα, επιλέγει να στείλει ΜΑΤ απέναντι στους αγωνιστές. 

Είναι φανερή η στόχευση τους απέναντι στο σύγχρονο μήνυμα του Πολυτεχνείου, ότι ο λαός έχει τη δύναμη να αλλάξει τα πράγματα αν το αποφασίσει. Αυτό τους πονά γιατί αυτό φοβούνται. 

Αν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν για την υγεία του λαού και των παιδιών του θα έπαιρνε όλα τα μέτρα για τους δεκάδες χιλιάδες νέους της ΣΤ’ ΕΣΣΟ του 2020 αλλά και τις προηγούμενες. 

Αντί για τις ανεπαρκείς υποδομές σε θαλάμους και τουαλέτες, θα εξασφάλιζε κτιριακές εγκαταστάσεις ή την άμεση ανέγερση νέων κτιρίων, για την τήρηση των αποστάσεων, εξαρχής δεν υπάρχει μέριμνα ούτε για τις τουαλέτες και τους θαλάμους των κρουσμάτων και της προληπτικής καραντίνας. 

Αντί για την αξιοποίηση των δεκάδων εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων πανελλαδικά για την ασφαλή κατάταξή μας, αυτά ρημάζουν ή αξιοποιούνται για άλλους λόγους. 

Αντί για αξιοποίηση περισσότερων στελεχών ενόπλων δυνάμεων και πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, για να πραγματοποιηθεί με πλήρη ασφάλεια η εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων, δεν αναπληρώνονται τα δεκάδες στελέχη που βρίσκονται σε καραντίνα και τα εναπομείναντα φορτώνονται επιπλέον καθήκοντα και υπερωρίες. 

Καταδικάζουμε την κυβερνητική πολιτική που, μπροστά στις οξυμένες ανάγκες μας, αξιοποιεί κάθε περίσταση για να οξύνει την καταστολή. Να φιμώσει τις φωνές που διεκδικούν να ζήσουμε στο ύψος της εποχής μας, της κάλυψης των αναγκών μας. 

Δείτε ακόμα...