Νεοσύλλεκτοι απ’ το στρατόπεδο “Ζήση”: Ακόμη μία περίπτωση μη τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων

Στρατιώτες στην Αλεξανδρούπολη
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες στην Αλεξανδρούπολη / Πηγή: Eurokinissi

Καταγγέλλουμε την άγρια και απρόκλητη  επίθεση της αστυνομίας στην αντιμπεριαλιστική πορεία του Πολυτεχνείου. Οργή, αγανάκτηση και αποτροπιασμό, μας γέμισαν οι εικόνες των πάνοπλων αστυνομικών να δέρνουν και να προσαγάγουν ανυπεράσπιστους διαδηλωτές. Ντροπή και αίσχος για την κυβέρνηση της ΝΔ. Δίπλα στην εγκληματική πολιτική διάλυσης της δημόσιας υγείας και κατεδάφισης των εργατικών δικαιωμάτων, πρόσθεσε ακόμα ένα άθλιο “παράσημο” στο ενεργητικό της: αυτό της απαγόρευσης και διάλυσης διαδηλώσεων μαζί με την βάρβαρη και άνευ λόγου επίθεση της οικογένειας στα Σεπόλια. Δεν ήταν η πρώτη φορά που καταστέλλονται εργάτες, φοιτητές, συνταξιούχοι κ νεολαία, επειδή ζητάνε τα αυτονόητα. Η διάθεση για φίμωση όσων φωνών “ενοχλούν” είναι κοινό στοιχείο των κυβερνήσεων όλων των αποχρώσεων κι έχει αφήσει πολλές φορές τα σημάδια της στο οργανωμένο εργατικό κίνημα.

Ωστόσο, σπάνια αναδεικνύεται τόσο πρόδηλα, η υποκρισία και ο κυνισμός των κυβερνώντων, που μέχρι πριν λίγες μέρες έκαναν λόγο για “προστασία της δημόσιας υγείας”  και “σεβασμό του μηνύματος της επετείου” και την μέρα της επετείου, διατάσσουν την αστυνομία να χτυπήσει με μανία μια διαδήλωση με υποδειγματικά μέτρα αυτοπροστασίας, διαλύοντας κάθε έννοια αποστάσεων, τραυματίζοντας αγωνιστές και προχωρώντας σε συλλήψεις στο σωρό. Η επίκληση της δημόσιας υγείας είναι αστεία αφού οι μόνοι που δεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας ήταν οι “προστάτες του νόμου”.

Η κυβέρνηση των 40 στρατιωτών ανά θάλαμο, των 27 μαθητών ανά τάξη, των χιλιάδων παστωμένων εργαζομένων στα ΜΜΜ, των 4 εκατομμυρίων ξένων τουριστών χωρίς κανέναν υγειονομικό έλεγχο του καλοκαιριού, “ανακάλυψε” ότι ο κορονοϊός κολλάει στις συναθροίσεις των 4 ατόμων!!!

Οι μόνοι που “αρρωσταίνουν” από την πορεία του Πολυτεχνείου κάθε χρόνο είναι ο Αμερικανός πρέσβης, τα κόμματα του κεφαλαίου και τα διάφορα φασιστοειδή-ορφανά της χούντας. Γιατί τους θυμίζει ότι αυτός ο λαός έχει μνήμη, δυνατά αντιμπεριαλιστικά αισθήματα και ψηλά το κεφάλι. Γι’ αυτό και ο ίδιος δεν τους έκανε την χάρη! Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις ακυρώθηκαν στην πράξη.

Εμείς από τη μεριά μας, είμαστε στρατευμένοι που υπηρετούμε τη θητεία μας και αντιμετωπίζουμε κι εμείς τεράστια προβλήματα.

Ανησυχούμε γιατί, συγκεκριμένα, στο στρατόπεδο μας έχουμε λιγοστά, έως ανύπαρκτα -στα μαγειρεία- αντισηπτικά που δεν ανανεώνονται γρήγορα, ενώ λόγω βλάβης του πλυντηρίου πιάτων (παρότι μας έχουν ενημερώσει ότι θα επισκευαστεί), εδώ και 10 μέρες αναγκαζόμαστε να συνωστιζόμαστε κάθε φορά για να πλύνουμε σε 3 βρύσες ο καθένας μας τον δίσκο του, κάτι αρκετά επικίνδυνο εν μέσω πανδημίας. Κατά τα άλλα, έξω από το κτήριο των μαγειρείων πριν μπούμε, οι διαταγές είναι οι στρατιώτες να κάθονται με αποστάσεις παίζοντας το θέατρο του παραλόγου! Δεν λείπει βέβαια – λόγω έλλειψης υποδομών με ευθύνη της κυβέρνησης ο συγχρωτισμός σε κάποιους θαλάμους στρατιωτών αφού ο αριθμός των νεοσυλλέκτων είναι πολύ μεγάλος. Τελειώνοντας, αρκετοί μόνιμοι πηγαινοέρχονται χωρίς να υπάρχει καμία μέριμνα ώστε να γίνονται τακτικά διαγνωστικά τεστ για τον εντοπισμό πιθανού κρούσματος.

Σε αυτές τις συνθήκες, η παραπάνω εικόνα των διαδηλωτών του Πολυτεχνείου μας γεμίζει θαυμασμό, αλληλεγγύη και σιγουριά, όταν επιβεβαιώνεται ότι η τρομοκρατία δεν αγγίζει τους λαϊκούς αγωνιστές ούτε σε προπαγανδιστικό επίπεδο, ούτε όμως όταν οι απειλές γίνονται πράξη. Αυτά τα ιδανικά μας βοηθάνε να κρατήσουμε το κεφάλι ψηλά στον “έξω κόσμο”, μας βοηθάνε και εντός στρατοπέδου, ακόμα και κατά τη διάρκεια καραντίνας.

Μεταφέρουμε την απεριόριστη αλληλεγγύη μας στους διαδηλωτές της πορείας, υψώνουμε τη φωνή μας μαζί με τον ελληνικό λαό για ζωή, υγεία, δουλειά με δικαιώματα και αγωνιζόμαστε από τη μεριά μας για μια θητεία με αξιοπρέπεια και όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας! Καλή θητεία σε όλους! 

Νεοσύλλεκτοι στρατοπέδου ‘ΖΗΣΗ’, Αλεξανδρούπολη.

Δείτε ακόμα...