Νεοσύλλεκτοι ΚΕΠΒ – Θήβα: Δεκάδες φαντάροι με γαστρεντερίτιδα σταφυλόκοκκο και στρεπτόκοκκο

Στρατιώτες - φαντάροι - Τραπεζαρία του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ), Θήβα
Φώτο Αρχείου / Τραπεζαρία του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ), Θήβα / Πηγή: ΓΕΣ

Νεοσύλλεκτοι από το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) στη Θήβα καταγγέλλουν με επιστολή τους στο alt.gr τα ελλειπή υγειονομικά μέτρα που επικρατούν στο στρατόπεδο λίγες μέρες πριν την ορκωμοσία τους. Μάλιστα κάνουν λόγο για δεκάδες φαντάρους με γαστρεντερίτιδα, σταφυλοκοκκο και στρεπτόκοκκο που νοσηλεύονται στα ιατρεία. Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

Πλησιάζει η ώρα της ορκωμοσίας και όλους, μας έχει καταβάλει ένα αίσθημα ανυπομονησίας για να γυρίσουμε σπίτι μας, στους δικούς μας ανθρώπους. Ταυτόχρονα όμως, εδώ στην Θήβα, έχουμε όλοι και το άγχος να μην κολλήσουμε κάτι. Άγχος που υπήρχε έτσι κι αλλιώς με τα ελλειπή μέτρα για τη προστασία από τον covid 19 και την μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων στα μαγειρεία, αλλά τις τελευταίες ημέρες κορυφώθηκε, καθώς στα ιατρεία νοσηλεύονται δεκάδες φαντάροι με γαστρεντερίτιδα, σταφυλόκοκκο και στρεπτόκοκκο. 

Αυτό οφείλεται στο ότι, τα ποτήρια και τους δίσκους που τρώμε, τους πλένουμε με κάτι σάπια σφουγγάρια που μουλιάζουν σε κουβάδες με βρώμικο νερό και με ελάχιστο σαπούνι.

Κάθε μέρα όλοι και περισσότεροι φοβόμαστε να φάμε στα μαγειρεία, επιβαρύνοντας κι άλλο την τσέπη μας. Σε κάθε παρεάκι φαντάρων είναι το πρώτο θέμα συζήτησης, παντού ακούς ότι δεν γίνεται άλλο με αυτήν την κατάσταση.

Η διοίκηση μπροστά το πρόβλημα, βρήκε ως λύση να τοποθετηθούν επόπτες στις βρύσες για να ελέγχουν το πλύσιμο που κάνουμε. Μάς έδειξε δηλαδή ότι συνεχίζει να θεωρεί πεταμένα λεφτά το να αγοράσουν σαπούνια και σφουγγάρια, το να επισκευάσουν τα πλυντήρια ώστε αφού καθαριστούν από τα αποφάγια οι δίσκοι να αποστειρωθούν.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κατάσταση στα ιατρεία είναι τραγική, στους ίδιους θαλάμους είναι στοιβαγμένοι φαντάροι με απλή ίωση μαζί με αυτούς που έχουν λοιμώδη.

Φαντάροι από το στρατόπεδο στην Θήβα 

Δείτε ακόμα...