Εκτός πραγματικότητας η απάντηση του υπουργού για τα προβλήματα των φαντάρων στο ΚΕΠΒ – Θήβας

Καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχει η απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλου σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τις συνθήκες διαβίωσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) στη Θήβα.

Θυμίζουμε ότι στις 24 Γενάρη 2023 δημοσιεύσαμε επιστολή στρατιώτη που αναδείκνυε τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι φαντάροι στο συγκεκριμένο στρατόπεδο σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι στη Θήβα που υπηρετεί ένας πολύ μεγάλος όγκος φαντάρων, οι συνθήκες και οι εγκαταστάσεις δεν ανταποκρίνονται σε στοιχειώδεις ανθρώπινες ανάγκες!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ΔΕΝ είναι η πρώτη φορά που στρατιώτες που υπηρετούν στο Κέντρο καταγγέλλουν τις συνθήκες διαβίωσης. Τα προβλήματα είναι χρόνια και είναι άλυτα με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και δεν έχουν κάνει τίποτα για την επίλυση τους. Λύσεις φυσικά δίνονται σε εκείνες τις μονάδες του στρατού που “φιλοξενούν” Αμερικανούς στρατιώτες, ενώ την ίδια ώρα σπαταλώνται υπέρογκα ποσά για την διεκπεραίωση ΝΑΤΟϊκών αναγκών σε μια σειρά στρατοπέδων – Βάσεων απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη τη χώρα.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει αναδείξει πολλές φορές με τη διαδικασία των ερωτήσεων προβλήματα σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα.

Στην τελευταία ερώτηση που έγινε στις 25 Γενάρη 2023, το ΚΚΕ για ακόμη μία φορά ρώτησε τον υπουργό, τι μέτρα θα πάρει άμεσα η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση όλων των οξυμένων προβλημάτων που υπάρχουν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα.

Η απάντηση, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι φαντάροι…εκτός πραγματικότητας!

Παραθέτουμε την επιστολή των νεοσύλλεκτων στην απάντηση του κ. Παναγιωτόπουλου:

“Οι συνθήκες διαβίωσης στο ΚΕΠΒ παραμένουν προβληματικές και καμιά σχέση με την πραγματικότητα δεν έχει η απάντηση του υπουργείου προς την ερώτηση που έκαναν οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ στη Βουλή, οι οποίοι ήταν οι μόνοι που πραγματικά ενδιαφέρθηκαν για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες μεταφέροντας στη Βουλή τα προβλήματά μας και γνωστοποιώντας μας την απάντηση του υπουργείου, σε αντίθεση με την κυβέρνηση και το υπουργείο!

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα “φιάλες με αντισηπτικό υγρό”… εκτός αν τις κρύβουν σε κάποιο μη-εμφανές σημείο. Ενώ οι απολυμάνσεις γίνονται από τους ίδιους του νεοσύλλεκτους χρησιμοποιώντας μόνο χλωρίνη, καμία εμπλοκή ειδικού ή εξειδικευμένου προσωπικού δεν υπάρχει. Ακόμη, στις τουαλέτες χαρτί υγείας υπήρχε μόνο την πρώτη μέρα που ήρθαμε και από τότε δεν το ξαναείδαμε. Επιπλέον, η μόνη ανακαίνιση που έγινε είναι στον έναν όροφο του τριώροφου κτιρίου της 2ης μοίρας και αυτό μόνο μετά από δωρεά και όχι από τη χρηματοδότηση του στρατοπέδου!!

Ενδεικτικό της ποιότητας και της ποσότητας της σίτισης είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι φαντάροι αναγκάζονται να ξοδεύουν αρκετά χρήματα στο ΚΨΜ της 2ης Μοίρας, όπου υπάρχουν αυτόματοι πωλητές που τους διαχειρίζεται ιδιωτική εταιρεία και όχι προσωπικό του ίδιου του στρατοπέδου, άρα και τα έσοδα δεν “επιστρέφουν” με κανένα τρόπο στο στρατόπεδο!

Τέλος, αν και δεν είχε αναφερθεί, στα εστιατόρια ενδεικτικό της “υγιεινής”… είναι τα αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούν γύρω και μέσα στα μαγειρεία, πολλά από τα οποία φαίνονται άρρωστα χωρίς να τους έχει γίνει ποτέ έλεγχος, εμβολιασμός ή κάτι σχετικό.

Νεοσύλλεκτοι οπλίτες της 2ης Μοίρας του ΚΕΠΒ
Στρ ΓΒ
Στρ ΚΚ
Στρ ΝΓ
Στρ ΝΕ
Στρ ΠΕ
Στρ ΠΚ”

Δείτε ακόμα...