Νεοσύλλεκτος Ναύτης: Είμαστε αντίθετοι με την απαγόρευση των συναθροίσεων -Κανένα μέτρο προστασίας στον Πόρο

Ναύτες στις Βάρκες του ΚΕ Πόρος
(Φωτό αρχείου) Ναύτες στις Βάρκες του ΚΕ Πόρος

Απέναντι στην χουντικής έμπνευσης απόφαση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων ενόψει της 17ης Νοέμβρη, οι φαντάροι έχουμε καθήκον να δηλώσουμε την αντίθεση μας και να καλέσουμε τον λαό σε ανυπακοή! Η κυβέρνηση απαγορεύει στα σωματεία, στους συλλόγους, στους εργαζόμενους, στους φοιτητές και στους μαθητές να εορτάσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου τηρώντας προφανώς όλα τα μέτρα προστασίας με πρόφαση την πανδημία, αντί να πάρει η ίδια άμεσα μέτρα για την διασφάλιση της υγείας του λαού και των φαντάρων. 

Στο κέντρο εκπαίδευσης τα φαινόμενα συνωστισμού είναι καθημερινά στους λόχους και στο Κ.Ψ.Μ. Για μας τους Ναύτες της Δ’ ΕΣΣΟ 2020, τρανταχτό παράδειγμα μη τήρησης των μέτρων προστασίας είναι η μεταφορά μας στον Πόρο με πλοίο που οριακά μας χωρούσε κι ήμασταν κυριολεκτικά στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο. Οι επικλήσεις από τα στελέχη του Ναυτικού στην περιβόητη ατομική ευθύνη πάνε και έρχονται, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει καν αντισηπτικό στους κοινόχρηστους χώρους. Οι ελλείψεις σε καθημερινά είδη υγιεινής όπως χαρτί υγείας είναι συχνές, ενώ ήδη από το Σάββατο μας τελειώνει το σαπούνι στις τουαλέτες και πρέπει να το χρησιμοποιούμε με μέτρο καθώς η νέα παραλαβή θα μας έρθει την Δευτέρα. Ακόμα, η ανάγκη για μαζικά κι επαναλαμβανόμενα τεστ θεωρείται πολυτέλεια κι η υγεία μας στηρίζεται στη ελπίδα ότι όσοι είχαν κορωνοϊό εντοπίστηκαν στην κατάταξη.

Ενώ λοιπόν οι φαντάροι και ο λαός αντιμετωπίζουμε αυτή την κατάσταση εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση προσπαθεί να απαγορεύσει τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας. Εμείς λοιπόν τους απαντάμε πως λαός και φαντάροι δεν θα επιτρέψουμε να μην ακουστούν δυνατά τα επίκαιρα συνθήματα του Πολυτεχνείου. Ψωμί, υγεία, παιδεία, ελευθερία, έξω το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ.

Προπαιδευόμενος Ναύτης, Δ’ ΕΣΣΟ 2020

Δείτε ακόμα...