Νεπάλ: Ανασύρθηκαν τα πτώματα των 22 ανθρώπων από το αεροσκάφος που συνετρίβη

Επιβατικό αεροσκάφος, δικινητήριο De Havilland Canada DHC-6-300 Twin Otter
Φώτο Αρχείου / Επιβατικό αεροσκάφος, δικινητήριο De Havilland Canada DHC-6-300 Twin Otter / Πηγή: Twitter

Ανασύρθηκαν τα πτώματα των 22 ανθρώπων –19 επιβατών και τριών μελών πληρώματος– που επέβαιναν σε αεροσκάφος που συνετρίβη στα Ιμαλάια, στο Νεπάλ, την Κυριακή.

Εκτός από δύο υπηκόους Γερμανίας και τέσσερις υπηκόους της Ινδίας, όλα τα υπόλοιπα θύματα ήταν πολίτες του Νεπάλ. Το επιβατικό αεροσκάφος, δικινητήριο De Havilland Canada DHC-6-300 Twin Otter, συνετρίβη περίπου 15 λεπτά μετά την απογείωσή του από την Ποχάρα, 125 δυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού, το πρωί της Κυριακής. Προορισμός του ήταν η Τζόμσομ, δημοφιλής προορισμός τουριστών, προσκυνητών και ορειβατών, 80 χιλιόμετρα δυτικότερα. Η πτήση δεν θα διαρκούσε παρά είκοσι λεπτά.

«Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν και τα 22 πτώματα από τον τόπο της συντριβής», δήλωσε ο Ντίο Τσάντρα Λαλ Κάρνα, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Άνδρες του στρατού ανέσυραν αρχικά 21 πτώματα από τα συντρίμμια, σκορπισμένα σε απόκρημνη πλαγιά βουνού, σε υψόμετρο 14.500 ποδών (4.420 μ.), χθες Δευτέρα. Το τελευταίο που έμενε ανασύρθηκε σήμερα το πρωί, διευκρίνισε ο κ. Κάρνα.

Τα 10 πτώματα των θυμάτων μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα Κατμαντού χθες και τα 12 που απομένουν θα μεταφερθούν σήμερα αεροπορικώς για να υποβληθούν σε νεκροψία-νεκροτομή και να παραδοθούν σε οικογένειες, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο. Τα ονόματά τους δημοσιοποιήθηκαν την Κυριακή.

Η κυβέρνηση του Νεπάλ συνέστησε πενταμελή επιτροπή για να εξακριβώσει τα αίτια της συντριβής και να κάνει συστάσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας των αερομεταφορών.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters)

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...