Νεπάλ: Ομάδες έρευνας και διάσωσης εντόπισαν το κουφάρι επιβατικού αεροσκάφους

Επιβατικό αεροσκάφος, δικινητήριο De Havilland Canada DHC-6-300 Twin Otter
Φώτο Αρχείου / Επιβατικό αεροσκάφος, δικινητήριο De Havilland Canada DHC-6-300 Twin Otter / Πηγή: Twitter

Ομάδες έρευνας και διάσωσης εντόπισαν το κουφάρι επιβατικού αεροσκάφους που αγνοείτο από την Κυριακή στο Νεπάλ με 22 επιβαίνοντες. Ανάμεσά τους βρίσκονται τέσσερις υπήκοοι της Ινδίας και δύο υπήκοοι Γερμανίας, ανακοίνωσε αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων, χωρίς να διευκρινίσει εάν επέζησε κανείς.

«Ομάδα έρευνας και διάσωσης (…) εντόπισε τον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους», και «μοιράστηκε φωτογραφία», ενώ «άλλες ομάδες πάνε εκεί για να μάθουμε περισσότερα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατού Ναραγιάν Σιλουάλ μέσω Twitter, μεταφορτώνοντας φωτογραφία στην οποία είναι διακριτός ο αριθμός του αεροπλάνου της εταιρείας Tara Air (9Ν-ΑΕΤ), σε κομμάτι της ουράς που βρίσκεται πλάι σε άλλα διάσπαρτα συντρίμμια στην πλαγιά βουνού.

Οι επιχειρήσεις έρευνας ξανάρχισαν σήμερα το πρωί. Είχαν διακοπεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το δικινητήριο Twin Otter είχε απογειωθεί από την Ποχάρα (κεντροδυτικό Νεπάλ) χθες στις 09:55 προτού χαθεί κάθε ραδιοεπικοινωνία.

Είχε τριμελές πλήρωμα. Οι εθνικότητες των μελών του δεν έχουν διευκρινιστεί.

Προτού βρεθεί το κουφάρι του αεροσκάφους, ο Ντεβ Ρατζ Σουμπέντι, εκπρόσωπος του αεροδρομίου στην Ποχάρα, είχε πει πως ελικόπτερα και άνδρες του στρατού ξηράς επικέντρωναν τις έρευνές τους σήμερα σε τοποθεσία όπου θεωρούσαν πιθανό να συνετρίβη.

«Οι επιχειρήσεις έρευνας ξανάρχισαν (…). Δεν έχει υπάρξει σημαντική βελτίωση των μετεωρολογικών συνθηκών. Ελικόπτερα πέταξαν στην περιοχή αλλά δεν ακόμη μπορέσει να προσγειωθούν», είπε. Εξήγησε πως οι ομάδες έρευνας ακολουθούσαν σήματα GPS, κινητών τηλεφώνων και δορυφόρων ως τον τόπο της συντριβής.

Η Τζόμσομ, σημείο αναχώρησης ορειβατών που θέλουν να αναρριχηθούν στα Ιμαλάια, απέχει κάπου 20 λεπτά με αεροσκάφη από την Ποχάρα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Νεπάλ, 200 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού.

Σωστικά συνεργεία σάρωναν όλη μέρα χθες, ανεπιτυχώς, αυτή την ορεινή, πολύ δυσπρόσιτη περιοχή του δυτικού Νεπάλ, με τα πόδια και με ελικόπτερα. 

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP)

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...