Νετανιάχου: Απειλές για την χερσαία επίθεση στη Ράφα

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, πρωθυπουργός του Ισραήλ / Μάρτιος 2023
Φώτο Αρχείου / Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, πρωθυπουργός του Ισραήλ / Μάρτιος 2023

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένζαμιν Νετανιάχου επανέλαβε, για άλλη μία φορά, τις απειλές ότι ο ισραηλινός στρατός θα διεξαγάγει χερσαία επιχείρηση στη Ράφα, πόλη στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, πάνω στα κλειστά σύνορα του παλαιστινιακού θυλάκου με την Αίγυπτο.

Παρά τη διεθνή καταδίκη για τα εγκλήματα του κράτους – δολοφόνου ο Νετανιάχου, έχοντας τη στήριξη και απροκάλυπτη βοήθεια από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ανέφερε κυνικά πως  «Θα μπούμε στη Ράφα», και θα ολοκληρώσουμε την εξάλειψη των ταγμάτων της Χαμάς. Θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια και θα φέρουμε την ολοκληρωτική νίκη στον λαό του Ισραήλ και στο κράτος του Ισραήλ».

Στη Ράφα, που βομβαρδίζεται συνεχώς από τον στρατό του Ισραήλ, έχουν καταφύγει κάπου 1,5 εκατ. βίαια εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, με άλλα λόγια το μεγαλύτερος μέρος του πληθυσμού του θυλάκου. Οργανώσεις αρωγής προειδοποιούν ότι μία  ευρείας κλίμακας χερσαίας επιχείρησης εκεί, θα προκαλούσε μεγάλο αριθμό απωλειών στις τάξεις των αμάχων.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο Ντανιέλ Χαγκαρί, δήλωσε πως οι άμαχοι στη Ράφα θα μεταφερθούν αλλού σε συντονισμό με διεθνείς παράγοντες, σύμφωνα με την ψηφιακή εφημερίδα Times of Israel. Μίλησε για δημιουργία «ανθρωπιστικών νησίδων» στο κεντρικό τμήμα του θυλάκου. Δεν διευκρίνισε πού ακριβώς σχεδιάζεται να μεταφερθούν, ούτε πότε, ούτε έδωσε χρονοδιάγραμμα της σχεδιαζόμενης επίθεσης στην πόλη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...