NGU: Απέλυσε μωρομάνα ένα μήνα μετά τη γέννα

ασφαλιστικό πρακτορείο «NGU»

Το ασφαλιστικό πρακτορείο «NGU» («Ήλιος» Ασφαλιστική εταιρία) απέλυσε μωρομάνα ένα μήνα μετά τη γέννα, μητέρα τριών παιδιών, επειδή τα τελευταία χρόνια έλειπε για πολύ μεγάλα διαστήματα με άδειες λόγω διαδοχικών κυήσεων!!! Η Ασφαλιστική εταιρία NGU απέλυσε«Να ανακαλέσει τώρα η εργοδοσία της NGU την παράνομη απόλυση της μωρομάνας συναδέλφου», απαιτεί με ανακοίνωσή της η Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων στις Ασφαλιστικές Εταιρείες.

Αναλυτικά αναφέρει:

Πριν λίγες ημέρες καταγγείλαμε την απόλυση συναδέλφου και μητέρας τριών παιδιών από την εταιρεία μεσιτών ασφαλίσεων «ΗΛΙΟΣ», εν μέσω της άδειας λοχείας της, ένα μήνα μετά τη γέννα. Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανακοίνωση πρόκειται για περίπτωση, όπου η εργοδοσία πατάει πάνω στην αντεργατική νομοθεσία που έχουν διαμορφώσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και κάνει την «πάπια», επικαλούμενη πως η εταιρεία «κλείνει» και ως εκ τούτου η απόλυση ήταν «αναπόφευκτη».

Στην πραγματικότητα όμως η επιχειρηματική της δραστηριότητα συνεχίζεται κανονικότατα, μέσω του ασφαλιστικού πρακτορείου «NGU», στο οποίο ήδη εδώ και μήνες είχε μεταφερθεί όλο το υπόλοιπο προσωπικό της «ΗΛΙΟΣ». Οι ισχυρισμοί της εργοδοσίας πως πρόκειται για δύο «άσχετες» μεταξύ τους εταιρείες είναι πραγματικά αστείες. Μιλάμε για εταιρείες που δηλώνουν την ίδια έδρα, το ίδιο τηλέφωνο, που έχουν τους ίδιους ανθρώπους να τις εκπροσωπούν και δηλώνουν μέσα από τις δημόσια αναρτημένες ιστοσελίδες τους το ίδιο προσωπικό!

Άλλωστε και στην παρέμβαση που πραγματοποιήσαμε στην εταιρεία και στη συνάντηση με εκπρόσωπο της διοίκησής της, ο ίδιος άνθρωπος μας μιλούσε τόσο για την μία όσο και για την άλλη επιχείρηση! Εκεί η εργοδοσία δεν έκρυψε λόγια: Παραδέχθηκε πως ο ουσιαστικός λόγος που η συνάδελφος δεν μεταφέρθηκε -όπως οι περισσότεροι άλλοι εργαζόμενοι- τους προηγούμενους μήνες από την «ΗΛΙΟΣ» στην «NGU» ήταν συγκεκριμένος, ότι δηλαδή τα τελευταία χρόνια έλειπε για πολύ μεγάλα διαστήματα με άδειες λόγω διαδοχικών κυήσεων. Αυτό που κρίθηκε με άλλα λόγια πως δεν «συντελούσε» αρκετά στην «παραγωγικότητα» και που οδήγησε στην «τιμωρία» της απόλυσης, αντί της μεταφοράς στην «νέα» εταιρεία, δεν ήταν τίποτε άλλο από τη μητρότητα!

Τις μέρες που ακολούθησαν είχαμε και νέα απόλυση από την NGU. Με αφορμή την τελευταία, έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται ένα εργασιακό περιβάλλον, στο οποίο υπήρχαν τρομοκρατικές και ανοιχτά τραμπούκικες συμπεριφορές, πρωτίστως απέναντι σε γυναίκες συναδέλφους.

Είναι η πραγματικότητα πίσω από τη καλογυαλισμένη βιτρίνα των «πολιτικών ίσων ευκαιριών» και «συμπερίληψης», που αρέσκονται να διαφημίζουν για τον εαυτό τους οι επιχειρήσεις του κλάδου…

Φτάνει πια! Δε θα επιτρέψουμε την επιστροφή σε ένα εργασιακό καθεστώς, όπου θα απολύονται μωρομάνες μέσα στην άδεια λοχείας και δε θα τρέχει τίποτα. Ούτε θα ανεχόμαστε μειωτικές συμπεριφορές απέναντι σε συναδέλφους! Απαντάμε με την οργάνωσή μας σε κάθε χώρο δουλειάς, βάζοντας συλλογικά φραγμό σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία και απόπειρα τρομοκράτησης.

Στεκόμαστε στο πλάι των απολυμένων συναδελφισσών μας. Απαιτούμε να ανακαλέσει ΤΩΡΑ η εργοδοσία την παράνομη απόλυση της μωρομάνας συναδέλφου. Καλούμε τα σωματεία και την Ομοσπονδία του κλάδου να κινητοποιηθούν, να πάρουν ανοιχτά θέση καταγγέλλοντας την εργοδοσία των δύο επιχειρήσεων, να στηρίξουν τις συναδέλφισσες. Καλούμε τους εργαζόμενους της NGU να δώσουν κι εκείνοι τη δική τους απάντηση. Είναι ώρα οργάνωσης και αλληλεγγύης. Γιατί η επίθεση της εργοδοσίας στόχο έχει και τη μόνιμη τρομοκράτηση των ίδιων.

Δείτε ακόμα...