Νίγηρας: 14 νεκροί σε επίθεση κοντά στα σύνορα με το Μαλί

Γάλλοι στρατιωτικοί εκπαιδεύουν Νιγηριανού στρατιώτες - 2014
Φώτο Αρχείου / Γάλλοι στρατιωτικοί εκπαιδεύουν Νιγηριανού στρατιώτες – 2014 / Πηγή: TWITTER

Δεκατέσσερις πολίτες (14) σκοτώθηκαν την Κυριακή στον Νίγηρα σε επίθεση εναντίον χωριού της κοινότητας Μπανιμπανγκού κοντά στα σύνορα με το Μαλί, περιοχή όπου οι άμαχοι γίνονται συχνά στόχοι ενεργειών τζιχαντιστών, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η κυβέρνηση στη Νιαμέ.

«Η επίθεση αυτή, με στόχο άμαχο πληθυσμό, είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκατέσσερις άνθρωποι, και ένας τραυματίας διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Νιαμέ», σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Νίγηρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η επίθεση διαπράχθηκε από «άτομα που δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί, οπλισμένα, κινούμενα με μοτοσικλέτες» την Κυριακή «περί τις 15:00» στο χωριό Ουιγιέ της κοινότητας Μπανιμπανγκού, περίπου πενήντα χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Μαλί.

Η κοινότητα Μπανιμπανγκού βρίσκεται στην περιφέρεια Τιλαμπέρι, στη λεγόμενη ζώνη των «τριεθνών συνόρων» του Νίγηρα, της Μπουρκίνα Φάσο και του Μαλί, που έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε θέατρο αιματηρών επιθέσεων τζιχαντιστικών οργανώσεων που ορκίζονται πίστη στην Αλ Κάιντα ή στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Απόσπασμα 1.200 ανδρών του στρατού του Τσαντ, έχει αναπτυχθεί στην περιοχή των τριεθνών συνόρων στο πλαίσιο της πολυεθνικής αντιτζιχαντιστικής δύναμης G5 Σαχέλ, στην οποία συνεισφέρουν στρατεύματα η Μαυριτανία, το Μαλί, η Μπουρκίνα Φάσο, ο Νίγηρας και το Τσαντ.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...