Νιγηρία: Άγρια καταστολή και συλλήψεις σε διαδήλωση

Νιγηρία σύλληψη διαδηλωτών

Η αστυνομία της Νιγηρίας χτύπησε και συνέλαβε διαδηλωτές το Σάββατο καθώς μια μικρή ομάδα διαμαρτυρήθηκε για το άνοιγμα του χώρου όπου ακτιβιστές πυροβολήθηκαν πέρυσι στην εμπορική πρωτεύουσα, Λάγος.

Η Διεθνής Αμνηστία και μάρτυρες δήλωσαν ότι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών στις 20 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας τουλάχιστον 12 άτομα σε μια πύλη διοδίων στην εύπορη περιοχή Λέκκι της πόλης και σε άλλη περιοχή.

Υπήρχε έντονη παρουσία ένοπλων αστυνομικών το Σάββατο στην πύλη διοδίων, όπου μια ομάδα περίπου 15 διαδηλωτών συγκεντρώθηκε παρά τις εκκλήσεις της κυβέρνησης αυτήν την εβδομάδα για να καταργήσει τη διαδήλωση, ανέφεραν μάρτυρες.

Τουλάχιστον έξι από τους διαδηλωτές ξυλοκοπήθηκαν με κλομπ και συνελήφθησαν πριν απομακρυνθούν με φορτηγά της αστυνομίας.

Η αστυνομία συγκέντρωσε περίπου 13 διαδηλωτές σε ένα μαύρο φορτηγό στην πύλη διοδίων, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν αναπτύξει από το απόγευμα της Παρασκευής, δήλωσε ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων AFP στη σκηνή.

«Η κρατική κυβέρνηση του Λάγος το εξετάζει από την άποψη των εσόδων. Χάνουν εκατομμύρια δολάρια κάθε εβδομάδα λόγω της μη είσπραξης διοδίων εδώ. “

Πηγή: Aljazeera

Δείτε ακόμα...