Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν 39 παιδιά από αγρόκτημα

Λάγκος, Νιγηρία
Φώτο Αρχείου / Λάγκος, Νιγηρία / Πηγή: UNSPLASH / Φωτογράφος: Namnso Ukpanah @namnsoukpanah

Ομάδα κακοποιών απήγαγε τουλάχιστον 39 παιδιά που εργάζονταν σε αγρόκτημα στη βορειοδυτική Νιγηρία προκειμένου να αποσπάσει λύτρα, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν χθες Τετάρτη η αστυνομία, τοπικός αξιωματούχος και κάτοικοι.

Η απαγωγή έγινε την Κυριακή, όταν δεκάδες ένοπλοι, κινούμενοι με μοτοσικλέτες, εισέβαλαν στο αγρόκτημα, έξω από το χωριό Μαϊρούα, στην πολιτεία Κατσίνα, κι άρπαξαν τα παιδιά, κατά τις πηγές αυτές.

Βαριά οπλισμένες συμμορίες, στις οποίες οι αρχές αναφέρονται γενικά χρησιμοποιώντας τον όρο bandits («κακοποιά στοιχεία», ή «ληστοσυμμορίτες»), κατατρομοκρατούν εδώ και πάνω από μια δεκαετία τους κατοίκους στην κεντρική και στη βορειοδυτική Νιγηρία, διαπράττοντας ζωοκλοπές, λεηλασίες, απαγωγές για λύτρα και φόνους. Οι επιθέσεις τους έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.

Γενικά, οι όμηροι αφήνονται ελεύθεροι από τους κακοποιούς αφού λάβουν λύτρα.

Οι συμμορίες αυτές δρουν με ορμητήρια καταυλισμούς κυρίως στο αχανές δάσος Ρούγκου, που εκτείνεται σε τμήματα των πολιτειών Ζαμφαρά, Νίγηρας, Κατσίνα και Καντούνα.

Αξιωματούχος στην περιφέρεια Φασκάρι, όπου υπάγεται το χωριό Μαϊρούα, είπε πως απήχθησαν δεκάδες εργάτες γης.

Οι περισσότεροι ενήλικοι εργάτες, δεδομένου πως «μπορούσαν να τρέξουν πολύ πιο γρήγορα», κατάφεραν να ξεφύγουν, «όμως 39 παιδιά, που δεν μπόρεσαν να τους ξεφύγουν, αιχμαλωτίστηκαν» από τους κακοποιούς, είπε η ίδια πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Κατά τον αξιωματούχο αυτό, στο παρελθόν ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος είχε κλείσει συμφωνία με κακοποιούς, προκειμένου να μπορεί να γίνεται ομαλά η συγκομιδή με αντάλλαγμα την καταβολή χρημάτων, εν είδει «προστασίας» από τις συμμορίες. Όμως οι bandits δεν έλαβαν τα χρήματα που τους είχαν υποσχεθεί, πρόσθεσε.

Προφανώς οι κακοποιοί «ήταν έξαλλοι που ξανάρχισε η δραστηριότητα στο αγρόκτημα χωρίς να έχουν πληρωθεί» το ποσό που τους είχαν υποσχεθεί, πρόσθεσε.

Πηγή: CNN

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...