Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν 73 μαθητές

Μαθητές στο Λάγκος της Νιγηρίας
Φώτο Αρχείου / Μαθητές στο Λάγκος της Νιγηρίας / Πηγή: UNSPLASH / Φωτογράφος: Doug Linstedt @douglinstedt

Η αστυνομία στην πολιτεία Ζαμφάρα στη βορειοδυτική Νιγηρία επιβεβαίωσε ότι ένοπλοι εισέβαλαν σε γυμνάσιο της πόλης Κάγια και απήγαγαν 73 μαθητές. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι ομάδες διάσωσης συνεργάζονται με τον στρατό προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι οι μαθητές. Συνολικά στο γυμνάσιο αυτό είναι εγγεγραμμένοι περισσότεροι από 500 μαθητές.

Από τον Δεκέμβριο έχουν απαχθεί περισσότεροι από 1.100 μαθητές από δημοτικά και γυμνάσια σε όλη τη βορειοδυτική Νιγηρία.

Την τακτική αυτή ακολουθούσαν τα προηγούμενα χρόνια οι ισλαμιστές αντάρτες της βορειοανατολικής Νιγηρίας, όμως πλέον οι απαγωγές γίνονται κατά κύριο λόγο από ένοπλες συμμορίες που ζητούν λύτρα για να απελευθερώσουν τους ομήρους.

Η Ζαμφάρα είναι μία από τις τέσσερις πολιτείες που έχουν λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσουν τις μαζικές απαγωγές και τα βίαια εγκλήματα. Μεταξύ άλλων απαγόρευσαν την πώληση βενζίνης σε μπιτόνια και τη μεταφορά καυσόξυλων με φορτηγά, ελπίζοντας ότι θα δυσκολέψουν έτσι τις συμμορίες, τα μέλη των οποίων μετακινούνται με μηχανάκια και κατασκηνώνουν σε δάση.

Πηγή: cnn.gr

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...