Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν δεκάδες άτομα – Ένας νεκρός

Ένοπλοι στη Νιγηρία

Ένοπλοι απήγαγαν τουλάχιστον 60 άτομα και σκότωσαν ένα άτομο στη βορειοδυτική Νιγηρία, αφού οδήγησαν με τις μοτοσικλέτες τους σε πέντε χωριά και πυροβόλησαν σποραδικά στον αέρα, δήλωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας και αρκετοί κάτοικοι το Σάββατο.

Οι τελευταίες απαγωγές που έπληξαν τη Νιγηρία πραγματοποιήθηκαν στην πολιτεία Zamfara μια νύχτα την Παρασκευή και οι ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τον αρχηγό του χωριού, δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας και μέλος του συμβουλίου της περιοχής.

Τέσσερις κάτοικοι δήλωσαν στο Reuters ότι ένοπλοι άνδρες είχαν επιτεθεί σε χωριά στην περιοχή Shinkafi, προκαλώντας πανικό και απήγαγαν τουλάχιστον 60 χωρικούς πριν διαφύγουν στο κοντινό δάσος.

Οι ένοπλοι, οι οποίοι είναι γνωστοί τοπικά ως ληστές και έχουν όλο και περισσότερο στοχεύσει σε σχολεία, πυροβόλησαν επίσης έναν πύραυλο που έπληξε το σπίτι του ανώτερου επικεφαλής του τοπικού συμβουλίου, είπε ένας κάτοικος, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

“Οι ένοπλοι ληστές οδήγησαν πάνω από 70 μοτοσικλέτες και κάθε μοτοσικλέτα (μετέφερε) τρία άτομα με όπλα που καταστρέφουν περιουσίες και απαγάγουν ανθρώπους”, ανέφερε τηλεφωνικώς ο Junaidu Badarawa, ένας από τους πέντε ανθρώπους που απήχθησαν αλλά αργότερα απελευθερώθηκε.

Πηγή: Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...