Νιγηρία: Ο στρατός απελευθέρωσε μέλη πληρώματος που ήταν αιχμάλωτοι

Νιγηρία, Λάγος
Φώτο Αρχείου / Νιγηρία, Λάγος / Πηγή: Pexels

Ο στρατός της Νιγηρίας απελευθέρωσε 14 μέλη πληρώματος κινεζικού αλιευτικού σκάφους από τους απαγωγείς πειρατές το Σάββατο, μετά από ένα μήνα σε αιχμαλωσία.

Ο υπολοχαγός Συνταγματάρχης Mohammed Yahaya είπε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι πληρώθηκαν λύτρα 300.000 δολαρίων πριν από την απελευθέρωση του πληρώματος.

Το κινεζικό αλιευτικό σκάφος, που είναι νηολογημένο στη Γκαμπόν, κατασχέθηκε χρησιμοποιώντας ταχύπλοα σκάφη από το λιμάνι της Γκαμπόν στο Port-Gentil στις 7 Φεβρουαρίου και το πλήρωμα – έξι κινέζοι υπήκοοι, τρεις Ινδονησιακοί, υπήκοοι της Γκαμπόν και τέσσερις Νιγηριανοί – απήχθησαν.

Το σκάφος, με το πλήρωμα ακόμα στο πλοίο, εντοπίστηκε περίπου 110 χιλιόμετρα (68 μίλια) από το Νιγηριανό νησί Bonny λίγες ημέρες μετά την επίθεση.

Οι σύμβουλοι ναυτικής ασφάλειας, Dryad Global, δήλωσαν ότι το κινεζικό σκάφος που είχε πειραματιστεί χρησιμοποιήθηκε ως «μητρότητα» για επιθέσεις εναντίον πετρελαιοφόρων.

Η επίθεση πλοίων για να απαγάγουν το πλήρωμά τους για λύτρα έχει γίνει συνηθισμένη στον Κόλπο της Γουινέας, ο οποίος εκτείνεται από τη Σενεγάλη έως την Αγκόλα, λαμβάνοντας στη νοτιοδυτική ακτή της Νιγηρίας.

Οι δράστες είναι συνήθως Νιγηριανοί πειρατές.

Πηγή: Aljazeera

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...