Νιγηρία: Τουλάχιστον 43 νεκροί από επίθεση ενόπλων

(Φωτό αρχείου)

Ένοπλοι σκότωσαν τουλάχιστον 43 ανθρώπους σε μια επίθεση στη βόρεια Νιγηρία, στην Πολιτεία Σοκότο, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του κυβερνήτη.

Η επίθεση ξεκίνησε σε μια αγορά στο Γκορόνϊο χθες Κυριακή και συνεχίστηκε μέχρι σήμερα το πρωί, δήλωσε ο κυβερνήτης του Σοκότο, Αμίνου Ουαζίρι Ταμπουάλ, σε ανακοίνωσή του.

Ένοπλοι στη βορειοδυτική Νιγηρία κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους σκότωσαν πολλούς ανθρώπους και απήγαγαν εκατοντάδες άλλους ζητώντας λύτρα και προκαλώντας μια κρίση ασφάλειας που η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει, με τη διακοπή των τηλεπικοινωνιών, με στρατιωτικές επιχειρήσεις και την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης.

Η κυβέρνηση διέταξε να κλείσουν όλες οι τηλεφωνικές και διαδικτυακές υπηρεσίες σε ολόκληρη την Πολιτεία Ζαμφάρα στις αρχές Σεπτεμβρίου, ένα μπλακ άουτ που επεκτάθηκε αργότερα σε τμήματα των Πολιτειών Κατσίνα, Σοκότο και Καντούνα καθώς εντείνονταν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ο ανώτατος στρατηγός της Νιγηρίας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το μπλακ άουτ στις τηλεπικοινωνίες θα διατηρηθεί καθώς αυτό βοηθά τις ένοπλες δυνάμεις να πιάσουν τους ληστές. Αλλά η διακοπή των τηλεπικοινωνιών καθιστά δύσκολη την ενημέρωση σχετικά με το τι συμβαίνει στις πληγείσες περιοχές και έχει διαταράξει την καθημερινή ζωή και τις επιχειρήσεις για εκατομμύρια ανθρώπους.

Ο κυβερνήτης Ταμπουάλ ζήτησε την αποστολή περισσότερων δυνάμεων ασφαλείας στο Σοκότο και τη διάθεση περισσότερων πόρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...