Νικαράγουα: «Κύμα» πολιτικών διώξεων από το καθεστώς Ορτέγα πριν τις εκλογές

Συλλήψεις μελών της αντιπολίτευσης στην Νικαράγουα

Στα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ του κυβερνόντος κόμματος και της αντιπολίτευσης, οι Αρχές της Νικαράγουας πέρασαν χειροπέδες στον δημοσιογράφο και πρώην μέλος του Κογκρέσου Πέδρο Χοακίν Τσαμόρο, γιο της πρώην προέδρου της χώρας Βιολέτα Τσαμόρο.

Ο Πέδρο Χοακίν Τσαμόρο συνελήφθη με την κατηγορία της υπονόμευσης της εθνικής κυριαρχίας, στο πλαίσιο μιας εκστρατείας συλλήψεων αντιπολιτευόμενων πολιτικών, πέντε μήνες πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές.

Η αδελφή του, Κριστιάνα Τσαμόρο, δυνητική υποψήφια για την προεδρία απέναντι στον απερχόμενο πρόεδρο, Ντανιέλ Ορτέγα, έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό από τις αρχές Ιουνίου, κατηγορούμενη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Πέδρο Τσαμόρο το βράδυ της Παρασκευής, με την κατηγορία ότι «υποκίνησε ξένη παρέμβαση» και «επικρότησε» τις κυρώσεις σε βάρος της Νικαράγουας.

Από τις αρχές Ιουνίου έχουν συλληφθεί περίπου 20 επικριτές της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων είναι και πέντε υποψήφιοι για την προεδρία, ένας τραπεζίτης και πρώην αντάρτες τους οποίους η κυβέρνηση χαρακτηρίζει «εγκληματίες».

Πηγή: CNN

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...