Νίκος Αμπατιέλος: Δυσώδη υπόθεση – Σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο για ΕΥΠ και παρακολουθήσεις

Νίκος Αμπατιέλος, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ: Δυσώδη υπόθεση - Σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο για ΕΥΠ και παρακολουθήσεις
Φώτο Αρχείου / Νίκος Αμπατιέλος, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ / Πηγή: Action24

«Μιλάμε για μια δυσώδη υπόθεση, για ένα σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο το οποίο ενισχύθηκε με τον πρόσφατο νόμο της ΝΔ για την ΕΥΠ και τις παρακολουθήσεις, αλλά έχει ουρές και στα προηγούμενα χρόνια», τόνισε ο Νίκος Αμπατιέλος, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ACTION 24».

Ο Ν. Αμπατιέλος υπογράμμισε πως οι «ανεξάρτητες» αρχές είναι το φύλο συκής, υπενθυμίζοντας την αρνητική εμπειρία που έχει το ΚΚΕ από την ΑΔΑΕ στην υπόθεση των υποκλοπών – «συνακροάσεων» στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος.

Συμπλήρωσε πως πρέπει να μπουν πολλά εισαγωγικά στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, καθώς ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και όλη ηγεσία των ανώτατων δικαστηρίων διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Μάλιστα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απέρριψαν, χωρίς να βγάλουν άχνα, την πρόταση που κατέθεσε το ΚΚΕ στην συνταγματική αναθεώρηση, να εκλέγεται και όχι να διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση η ηγεσία της δικαιοσύνης. «Σήμερα λουζόμαστε τον Ντογιάκο και τον κάθε Ντογιάκο, αύριο μπορεί να είναι μια άλλη αντίστοιχη περίπτωση», σημείωσε.

Σε ότι αφορά τα σενάρια να γίνει η κηδεία του Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ με τιμές αρχηγού κράτους, ανέφερε: «Επειδή ο ίδιος και η οικογένεια του έχουν συνδεθεί με τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας του τόπου μας, που για χιλιάδες αγωνιστές και κομμουνιστές, μέλη του ΚΚΕ σήμαινε παρανομία, εξορία, φυλακίσεις και εκτελέσεις το μόνο που του αρμόζει σήμερα είναι η περιφρόνηση. Γιατί αυτό ακουμπάει το λαϊκό αίσθημα».

Για τα δημοσιεύματα σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, υπογράμμισε πως καθορίζεται από το κράτος με βάση τον νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου. Επομένως, η όποια αύξηση του θα είναι «στον στενό κορσέ των ‘’αντοχών’’ της οικονομίας».

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...