Νίκος Καραθανασόπουλος: “Ο λαϊκός παράγοντας θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα ώστε όλες οι προσπάθειες συγκάλυψης και κουκουλώματος να μην έχουν αποτέλεσμα”

«Η Εξεταστική ανέδειξε συγκεκριμένα και χρήσιμα στοιχεία που αναδεικνύουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες υπουργών» ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος, Νίκος Καραθανασόπουλος

«Θεωρούμε ότι υπάρχει συγκάλυψη» τόνισε και πρόσθεσε πως δεν δικαιολογείται το βίαιο κλείσιμο λειτουργιών της Εξεταστικής πριν έρθει η δικογραφία και πριν εξεταστούν μια σειρά μάρτυρες που θα μπορούσαν να φωτίσουν πλευρές που δεν είχαμε εξετάσει, την έκρηξη και το «μπάζωμα», αλλοίωση του χώρου όπου έγινε το έγκλημα. Σημείωσε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε να μην προχωρήσει παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις του προεδρείου για κλήση νέων μαρτύρων. 

Επισήμανε πως οι λειτουργίες της Εξεταστικής Επιτροπής και της Δικαιοσύνης είναι συμπληρωματικές καθώς «σε πάρα πολλές περιπτώσεις η λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής συνέβαλε και βοήθησε ή πίεσε τη Δικαιοσύνη να ασχοληθεί και με άλλα ζητήματα ή και με άλλους μάρτυρες. Αυτή η συμπληρωματικότητα θα έπρεπε να συνεχιστεί ώστε να δούμε το βούλευμα του εφέτη και ταυτόχρονα να καταλήξουν τα κόμματα και στα πορίσματα που θα βγάζανε μπροστά σε αυτό το θέμα». Άλλωστε, είπε, δεν είναι τυχαίο ότι μετά την Εξεταστική η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε να μπει πραγματογνώμονας για να διερευνηθεί η υπόθεση της έκρηξης και της συγκάλυψης του χώρου. 

Τόνισε πως το ΚΚΕ ζήτησε την εξέταση νέων μαρτύρων στην Επιτροπή ενώ επέρριψε τις ευθύνες, εκτός από την κυβερνητική πλειοψηφία, και στον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό γιατί ζήτησε μία απλή παράταση στην προθεσμία κατάθεσης του πορίσματος, αλλά και γιατί δεν διώκεται ο πρώην υπουργός Κ. Καραμανλής, αφού μαζί με το ΠΑΣΟΚ απέρριψαν την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση της διάταξης περί ευθύνης υπουργών στη συνταγματική αναθεώρηση. 

«Το να αποδοθεί δικαιοσύνη είναι αίτημα του ίδιου του κόσμου, των θυμάτων και όλων όσοι διαδήλωσαν για να μην επαναληφθεί το έγκλημα αυτό. Ο λαϊκός παράγοντας θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα ώστε όλες οι προσπάθειες συγκάλυψης και κουκουλώματος να μην έχουν αποτέλεσμα» κατέληξε.

Δείτε ακόμα...