Νίκος Παπαναστάσης: Από το φυλάκιο στη νήσο Παναγιά ξεκίνησε η διήμερη περιοδεία

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον αντισυνταγματάρχη ε.α και βουλευτή του ΚΚΕ, Ν. Παπαναστάση επισκέφθηκε το φυλάκιο στη νήσο Παναγιά (Χίος)

Σε Παναγιά, Οινούσσες και Χίο βρίσκεται σήμερα κι αύριο, ο Αντισυνταγματάρχης ε.α και βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, όπου θα έχει συναντήσεις με τις Διοικήσεις των Σωμάτων, τις Ενώσεις των λιμενικών, αστυνομικών υπαλλήλων, αξιωματικών αστυνομίας Β. Αιγαίου.

Φυλάκιο στη νήσο Παναγιά

Σήμερα, Τρίτη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον αντισυνταγματάρχη ε.α και βουλευτή του ΚΚΕ, Ν. Παπαναστάση επισκέφθηκε το φυλάκιο στη νήσο Παναγιά. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης, ο Ορέστης Παπαγιάννης, μέλος του Τμήματος για τις ΕΔ και τα ΣΑ της ΚΕ του ΚΚΕ, η Αγλαΐα Κυρίτση, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Άρης Μιχαλάκης και ο Γιάννης Ζωφός από την Κομματική Οργάνωση Χίου, ο Γιώργος Αμπατζής, Περιφερειακός Σύμβουλος στην ΠΕ Χίου και ο Μάρκος Σκούφαλος, Δημοτικός Σύμβουλος Χίου.

Την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ μετέφερε από το λιμάνι της Χίου στο φυλάκιο Παναγιάς πλωτό σκάφος του λιμενικού.

Η επίσκεψη αυτή, μεγάλης συμβολικής αξίας, επιβεβαιώνει το σταθερό ενδιαφέρον του ΚΚΕ για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τους οπλίτες θητείας που υπηρετούν σε δύσκολες συνθήκες σε ακριτικές περιοχές της χώρας μας. Θυμίζουμε, εξάλλου, την επίσκεψη και σε άλλα νησιά και σε φυλάκια και μονάδες του νομού Έβρου, που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Εκ μέρους της 96 ΑΔΤΕ, την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ υποδέχθηκε ο Διοικητής, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Χατζής. Ο Νίκος Παπαναστάσης είχε σύντομη ενημέρωση απ’ τον Διοικητή και τον Αρχιφύλακα του φυλακίου, ενώ συνομίλησε με το μόνιμο προσωπικό και τους φαντάρους που υπηρετούν τη θητεία τους. Επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ όπου τους προσφέρθηκαν αναψυκτικά και γλυκά.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ δώρισε βιβλία για το φυλάκιο και πρόσφερε τοπικά εδέσματα της Χίου. Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στους χώρους του φυλακίου κι ενημέρωση για την επιχειρησιακή ετοιμότητα κι αποστολή του. Επισημάνθηκε, ακόμη, πως το ΚΚΕ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των στρατευμένων και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εντός και εκτός υπηρεσίας.

Ο Νίκος Παπαναστάσης σημείωσε πως το ΚΚΕ διεκδικεί τη λύση τους μέσα από παρεμβάσεις αλλά και μέσω του κοινοβουλίου με εκατοντάδες ερωτήσεις που έχει καταθέσει. Αναφέρθηκε επίσης στις τελευταίες εξελίξεις και την όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας την οποία οι στρατευμένοι και το μόνιμο προσωπικό βιώνουν «από πρώτο χέρι». Τόνισε μεταξύ άλλων τον επικίνδυνο ρόλο για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, που παίζουν οι ΗΠΑ, ο οποίος επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά με τη συμμετοχή του πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ, USS Arlington, στην άσκηση EFES της Τουρκίας με σενάριο την κατάληψη νήσου.

Τέλος ευχήθηκε στους στρατευμένους καλή δύναμη και κουράγια στη θητεία τους με το κεφάλι ψηλά.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα επισκεφθεί τις Οινούσσες όπου θα συζητήσει με τους κατοίκους του νησιού, ενώ συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με τον δήμαρχο του νησιού, κ. Γιώργο Δανιήλ αλλά και τον αγροτικό ιατρό.

Το απόγευμα στις 19:30 διοργανώνεται ανοιχτή σύσκεψη – συζήτηση στο κοινοτικό κατάστημα Λαγκάδας με κεντρικό ομιλητή το βουλευτή του ΚΚΕ, με θέμα: «Πόλεμος, ενεργειακή φτώχεια, ακρίβεια. Υπάρχει διέξοδος από αυτή τη βαρβαρότητα;».

Δείτε ακόμα...