Νίκος Παπαναστάσης: Έχουμε τη δύναμη, να βαδίσουμε μαζί στον δρόμο της ριζικής ανατροπής

Στην συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Αγρίνιο, όπου μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, παρέμβαση έκανε ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α. και βουλευτής του ΚΚΕ.

Είπε συγκεκριμένα:

«Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Σχεδόν ένα χρόνο πριν, εδώ στο Αγρίνιο, δεκάδες φορείς και σωματεία εμπιστεύτηκαν το Κόμμα μας, κατέθεσαν τα προβλήματα που βασανίζουν τους κατοίκους και αυτού του νομού, αναμετρήσαμε τις ανοιχτές πληγές του τόπου μας…

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, στεκόμαστε απέναντι σ’ όλους αυτούς, τους κοιτάμε στα μάτια και τους λέμε: “Ναι. Τιμήσαμε την εμπιστοσύνη που μας δείξατε”.

Από τότε μέχρι σήμερα, με κάθε μέσο και τρόπο, με δεκάδες Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις, με αγωνιστικές παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, σταθήκαμε και στεκόμαστε δίπλα σας.

Σταθήκαμε δίπλα στους απλήρωτους και ανασφάλιστους εργάτες, στους συνταξιούχους με τις αισχρές συντάξεις που αγκομαχούν να τα βγάλουν πέρα, στους κατοίκους που απεγνωσμένα απαιτούν νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, Μονάδες Εντατικής Θεραπείας χωρίς να τους ακούει κανείς, σταθήκαμε δίπλα στους κατοίκους της μικρής και άσημης Ραΐνας, που στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματιών της Ενέργειας, ανάλγητα κι απάνθρωπα τους καταδικάζουν να τους σαπίσει ο καρκίνος.  

Στεκόμαστε δίπλα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, που βρίσκονται στον πιο πλούσιο νομό της χώρας, χωρίς να καρπώνονται τίποτε απ’ αυτό τον πλούτο, δίπλα στους γονείς και τα παιδιά που αγωνιούν και απαιτούν ασφαλή σχολεία, χωρίς κανείς να τους τα εξασφαλίζει.

Είμαστε οι μόνοι που ενώσαμε την οργή μας κι αγωνιστήκαμε μαζί με τους Ξηρομερίτες, που απεγνωσμένα ζητούν να σταματήσει το περιβαλλοντικό έγκλημα καταστροφής των δυτικών ακτών του νομού μας που βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους ασύδοτους επιχειρηματίες των ιχθυοκαλλιεργειών να τρίβουν τα χέρια τους.

Αγωνιστήκαμε εναντίον όλων αυτών που κάνουν μαύρη τη ζωή των κατοίκων του νομού μας. Όλων αυτών που δεν έτυχαν. Είναι τα απόνερα των αλλεπάλληλων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης. Είναι το αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Είναι το αποτέλεσμα του σάπιου, του βάρβαρου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος, που στόχος μας πρέπει να είναι το με κάθε τρόπο οριστικό γκρέμισμά του.

Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Σε λίγες μέρες θα κληθούμε να δώσουμε τη μάχη των εκλογών. Τα νταούλια του αποπροσανατολισμού του λαού ήδη άρχισαν να βαράνε.

Το τέμπο το δίνουν όλοι αυτοί που με τα ψεύτικα διλήμματα και τους εκβιασμούς έφεραν τον λαό ως εδώ. Όλοι αυτοί που ψήφισαν και εφάρμοσαν τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους. Αυτοί που ορκίζονται όπου σταθούν κι όπου βρεθούν ότι οι αντιλαϊκές δεσμεύσεις ισχύουν στο ακέραιο. Αυτοί που μέσα από τις ΝΑΤΟικές δεσμεύσεις ήδη έχουν μπλέξει τη χώρα μας στα ματωμένα γρανάζια του πολέμου. Αυτοί που τσακώνονται για το ποιος μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτοί που λένε με θράσος στον λαό ότι κάθε ψήφος που δεν πάει σε εκείνους, είναι χαμένη ψήφος.

Εμείς τους απαντάμε: Η μόνη κερδισμένη ψήφος είναι η ψήφος που θα πάει στο ΚΚΕ. Γιατί είναι η ψήφος που:

Δεν θα γίνει “τσόντα” σε κανένα αντιλαϊκό σενάριο, δεν θα κατατεθεί στο “ταμείο” του κεφαλαίου και των σχεδίων του.

Είναι ψήφος που ο λαός θα τη βρει δίπλα του και όχι απέναντι, στήριγμα στους αγώνες του.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ στέκεται απέναντι στους λεγόμενους εθνικούς στόχους της αστικής τάξης που σηματοδοτούν βαθύτερη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, πολύ μεγάλους κινδύνους για τον λαό μας και τους λαούς της περιοχής, “παζάρεμα” των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Γιατί συνεπής αντίπαλος του φασισμού – ναζισμού, με όποια μορφή κι αν αυτός εμφανίζεται, είναι μόνο το ΚΚΕ επειδή αντιπαλεύει το σύστημα που τον τρέφει και όχι η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ που κρατάνε τη σημαία της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Γιατί, τέλος, η ψήφος στο ΚΚΕ στέλνει μήνυμα ελπίδας και προοπτικής για τον λαό. Γιατί το ΚΚΕ έχει σχέδιο για το σήμερα και για το αύριο, φωτίζει με το ανατρεπτικό του πρόγραμμα τον δρόμο, ώστε οι εργαζόμενοι να πάρουν την εξουσία και την οικονομία στα χέρια τους, να αξιοποιήσουν τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες για τις δικές τους ανάγκες και όχι για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Εμείς απευθυνόμαστε κι από εδώ από το Αγρίνιο σε κάθε άνθρωπο που αισθάνεται αριστερός, προοδευτικός, ριζοσπάστης, αγωνιστής, που βρέθηκε κάποια στιγμή στους δρόμους, διαδηλώνοντας για το λαϊκό δίκιο.

Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι μπορεί να νιώθουν αριστεροί, κεντρώοι, δεξιοί, όμως είναι εργάτες, είναι εργαζόμενοι, άνθρωποι του μόχθου. Σ’ όλους αυτούς λέμε:

Ανάμεσά μας δεν υπάρχουν εμπόδια. Βρισκόμαστε από την ίδια μεριά. Απέναντί μας έχουμε τα κόμματα του κεφαλαίου, το σύστημα, την εξουσία του και τις συμμαχίες τους. Τσακίζουν καθημερινά εμάς και τα παιδιά μας. Πρέπει να πιστέψουμε ότι έχουμε τη δύναμη, ότι μπορούμε να κάνουμε τη δική μας συμμαχία, την κοινωνική συμμαχία, να βαδίσουμε στον δρόμο της πολιτικής ανατροπής, της ριζικής ανατροπής. Αυτό που μόνο ο λαός μπορεί να κάνει. Να σώσει τον λαό.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Υγεία και δύναμη στους αγώνες μας».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...