Νίκος Παπαναστάσης: Όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει είναι συνυπεύθυνα για το θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων

Νίκος Παπαναστάσης: Όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει είναι συνυπεύθυνα για το θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων

Όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει είναι συνυπεύθυνα για το θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων, σημείωσε ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο «Attica tv».

Υπογράμμισε πως οι «κοκορομαχίες» τους δεν κάνουν  καμία αναφορά επί της ουσίας σε αυτό το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο, «κομμάτι του οποίου είναι και η ΑΔΑΕ». Εξήγησε πως «όλο αυτό το πλαίσιο έχει έναν σκοπό: Να τιθασεύσει, να τσακίσει, να ελέγξει το λαϊκό κίνημα», ενώ υπενθύμισε πως το ΚΚΕ έχει πικρή πείρα από αυτό το θεσμικό πλαίσιο, με την συγκάλυψη των υποκλοπών σε βάρος του.

Με αφορμή την παρέμβαση Ντογιάκου, υπογράμμισε πως τόσο ο ρόλος της « ανεξάρτητης» δικαιοσύνης όσο και των «ανεξάρτητων» αρχών είναι μέρος του προβλήματος. Επεσήμανε ότι στην πρόσφατη αναθεώρηση του Συντάγματος, όταν το ΚΚΕ κατέθεσε πρόταση αναθεώρησης του άρθρου που προβλέπει τον διορισμό της ηγεσίας της δικαιοσύνης, τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ την απέρριψαν, «γιατί θέλουν διορισμένες ηγεσίες στα ανώτατα δικαστήρια για να κάνουν τα παιχνιδάκια τους».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...