Νίκος Σοφιανός: Η κυβέρνηση επιλέγει την καταστολή για να κρύψει την ευθύνη της

Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, το πρωί της Παρασκευής 03/06/2022 στο «ONE»
Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, το πρωί της Παρασκευής 03/06/2022 στο «ONE»

Η κυβέρνηση επιλέγει την καταστολή για να κρύψει την ευθύνη που έχει, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, για την κατάσταση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, σημείωσε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο «ONE».

Στημένο σκηνικό στο ΑΠΘ που φτιάχνει η κυβέρνηση

Αναφερόμενος το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για στημένο σκηνικό που φτιάχνει η κυβέρνηση αξιοποιώντας τη δράση προβοκατόρικων ομάδων, ενώ προωθεί νέο νόμο-πλαίσιο για την περαιτέρω υποβάθμιση των πτυχίων.

Χαρακτήρισε ψευδές το δίλημμα του πρωθυπουργού περί «βιβλιοθήκης ή βαριοπούλας» διότι όπως σημείωσε οι υποδομές στα Πανεπιστήμια και τις Σχολές είναι υπό του μηδενός αφού δεν υπάρχουν βιβλιοθήκες και λείπουν εργαστήρια.

Καταρρέουν τα ψέματα ότι η χώρα σαν πρωτοπαλίκαρο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ θα αναβαθμιστεί

Για τα Ελληνοτουρκικά ανέφερε πως καταρρέουν τα ψέματα ότι η χώρα σαν πρωτοπαλίκαρο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ θα αναβαθμιστεί απέναντι στην Τουρκία και ότι θωρακίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα και η κυριαρχία όταν το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο.

Πρόσθεσε ότι την πολιτική του πρωταγωνιστή στο μακελειό της Ουκρανίας την πληρώνει ακριβά ο λαός και με τον κίνδυνο της στοχοποίησης και με τον οικονομικό πόλεμο.

Δείτε ακόμα...