Τις διαχωριστικές γραμμές που υπάρχουν στα καλέσματα για στράτευση στους «εθνικούς στόχους», επισήμανε ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αναδεικνύοντας τις δύο πατρίδες που υπάρχουν. «Υπάρχουν δύο πατρίδες μέσα στην ελληνική κοινωνία. Υπάρχει η πατρίδα του ελληνικού λαού που κατά 95% συνεχίζει να πληρώνει τη φορολογία και να βαρύνεται και υπάρχει και η πατρίδα των τραπεζών με τα 5,5 δισ. ευρώ κερδοφορία για το 2024, των ενεργειακών ομιλών με τα 2 δισ. ευρώ καθαρά κέρδη. Λοιπόν, δεν είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα», σημείωσε.
Συνεχίζοντας ανέφερε πως το ΚΚΕ δίνει μάχη μαζί με τους εργαζόμενους, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες, τις γυναίκες, την νεολαία, για να βγουν από τα αδιέξοδα της φτώχειας, της ανεργίας, της πολεμικής εμπλοκής.
Στα εκβιαστικά διλήμματα που θέτει η κυβέρνηση περί κυβερνητικής αστάθειας, ο Ν. Ζαχαρόπουλος επισήμανε πως ο λαός «πρέπει να καταδικάσει την κυβερνητική πολιτική και να παλέψει να ανατραπεί η πολιτική της EΈ, του κεφαλαίου συνολικά, να μην έχουμε καμία εμπιστοσύνη στη σταθερότητα, τώρα που λέει ο πρωθυπουργός μιλάμε για σταθερότητα για το σύστημα. Εμείς επιμένουμε, δεν είμαστε την ίδια βάρκα. Σταθερότητα του συστήματος σημαίνει ανασφάλεια και αστάθεια για τον ελληνικό λαό».
Στιγματίζοντας την κοκορομαχία ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στην συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, με αφορμή την επανεκλογή του εκατομμυριούχου, ελεγχόμενου, ισόβιου Παναγόπουλου, με τις ψήφους των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. «Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να ξεχάσει ότι έχουν ψηφίσει δεν πρέπει να ξεχάσει ότι αυτά τα κόμματα ψήφισαν μνημόνια. Δεν πρέπει να ξεχάσει ότι στο Ευρωκοινοβούλιο ψήφησαν μαζί την ΚΑΠ, όπως και άλλα κόμματα, αυτοί που πληρώνουν οι αγρότες. Δεν πρέπει να ξεχάσει ότι έχουν στηρίξει την ελληνική εμπλοκή σε όλους τους νατοϊκούς πολέμους επεμβάσεις αυτή την περίοδο. Λοιπόν, όλα αυτά δεν ξεχνιούνται. Από κει και πέρα, στις δημοσκοπήσεις καταγράφεται μία σταθερά ανοδική πορεία του ΚΚΕ. Κάτι που αντιλαμβανόμαστε και εμείς στην καθημερινή επαφή με τους εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα», σημείωσε.
Πρόσθεσε πως « Ένας κόσμος ο οποίος θέλει να φύγει αυτή η κυβέρνηση, θέλει να πάρει ένα καλό μάθημα η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να έχει αναστολές. Πρέπει να συσπειρωθεί με το ΚΚΕ. Αυτός ο κόσμος που λέει ότι είναι άδικος ο πόλεμος, στη Μέση Ανατολή, που κάνουν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, υπάρχει άλλο κόμμα να εκφράσει την αντίσταση στην εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς αυτούς εκτός από το ΚΚΕ;», τόνισε.



