Νομός Τρικάλων: Παραμένουν εγκλωβισμένοι και αβοήθητοι κάτοικοι σε χωριά της περιοχής

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί σε όλη την περιφέρεια του νομού Τρικάλων από τις πλημμύρες και την πλήρη απουσία αντιπλημμυρικών μέτρων.

Σύμφωνα με το trikalanews.gr, συνεχίζονται οι προσπάθειες απεγκλωβισμού ατόμων από τα χωριά Μεγάλα Καλύβια, Αγία Κυριακή και Φλαμούλι με τρακτέρ. Αγανάκτηση επικρατεί σε όλους τους πολίτες που αυτή τη στιγμή επιχειρούν να σωθούν και να περισώσουν ό,τι γίνεται μόνοι τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιχειρείται φορτηγά της ΣΜΥ να φτάσουν σε Αγία Κυριακή και Αποκατάσταση δεδομένου ότι υπάρχει ευπαθείς πληθυσμός που θα πρέπει να μεταφερθεί. Ο δρόμος ωστόσο είναι κλειστός και μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί εφικτό να ανοίξει.

Για τις αναπλάσεις στο κέντρο της πόλης, που στηρίζουν το τουριστικό προϊόν «πετούν» δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, «από την άλλη αντικρίζουμε εικόνες καταστροφής μέσα στην πόλη αλλά και στα χωριά», τονίζει σε ανακοίνωσή της για τις πλημμύρες στην περιοχή, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Τρικκαίων.

Υπογραμμίζει ότι το κράτος του κεφαλαίου «αντιμετωπίζει τις υποδομές αντιπλημμυρικές, αντιπυρικές, αντισεισμικές, με το πρίσμα του κόστους – οφέλους». 

Δείτε ακόμα...