Νορβηγία: Διάσωση του πληρώματος φορτηγού πλοίου που πλέει ακυβέρνητο

διάσωση πληρώματος στη νορβηγία
Πηγή: Youtube

Ολλανδικό φορτηγό πλοίο, χωρίς μηχανές και έχοντας εγκαταλειφθεί από το πλήρωμά του υπό δραματικές συνθήκες, πλέει ακυβέρνητο στην θάλασσα της Νορβηγίας.

Το Eemslift Hendrika, το οποίο μεταφέρει μικρά σκάφη από το Μπρέμερχάβεν της Ολλανδίας στο Κόλβερέιντ της Νορβηγίας, εξέπεμψε χθες, Δευτέρα, σήμα κινδύνου κάνοντας λόγο για σημαντική κλίση κατόπιν μετατόπισης φορτίου.

Το Νορβηγικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ανάρτησε πλάνα από τη δραματική διάσωση των 12 μελών του πληρώματος. Οι οκτώ πρώτοι παραλήφθηκαν με ειδικά σχοινιά από ελικόπτερο από την γέφυρα του πλοίου, ενώ οι τέσσερις τελευταίοι έπεσαν στην ωκεανό και διασώθηκαν από ελικόπτερο.

Το Eemslift Hendrika, με βλάβη στην μηχανή, συνέχισε να πλέει ακυβέρνητο προς τις νορβηγικές ακτές. Σήμερα, Τρίτη, το πρωί βρισκόταν σε απόσταση 130 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πόλης Αλεζουντ, και οι Αρχές ανησυχούν για το ενδεχόμενο βύθισής του.

Πλοίο της νορβηγικής ακτοφυλακής κατευθύνθηκε προς το Eemslift Hendrika, ενώ η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει ζητήσει την συνδρομή της ολλανδικής εταιρείας διάσωσης Smit Salvage, η οποία συμμετείχε στον απεγκλωβισμό του Ever Given στην διώρυγα του Σουέζ την περασμένη εβδομάδα.

Οι πολύ δυσχερείς μετεωρολογικές συνθήκες, με κύματα ύψους δέκα έως 15 μέτρων, περιπλέκουν την κατάσταση.

Πηγή: CNN

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...