Νοσοκομεία Ηλείας: Υποστελεχωμένες δομές και μεγάλα κενά με ευθύνη των κυβερνώντων

Την υποστελέχωση με τραγικές ελλείψεις γιατρών σε διάφορες ειδικότητες, αλλά και παραιτήσεις 16 γιατρών το τελευταίο διάστημα, λόγω των συνθηκών εντατικοποίησης εν μέσω μάλιστα πανδημίας, διαπίστωσε το κλιμάκιο του ΚΚΕ που επισκέφθηκε την Τετάρτη 8/9 το Νοσοκομείο Πύργου, ενώ νωρίτερα είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο Αμαλιάδας. 

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, και αποτελούμενο από την Λυδία Καραθανασοπούλου, μέλος του Γραφείου Περιοχής της Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας, την Φωτεινή Τσώλου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας και τον Χρήστο Γιάνναρο, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δ. Ελλάδας και γραμματέα της Επιτροπής Ηλείας του ΚΚΕ, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου με επικεφαλής την πρόεδρο Μαλβίνα Κερερέ (δείτε εδώ δήλωσή της) και τον γγ του Σωματείου Παναγιώτη Μυλωνά. 

Όπως ενημέρωσαν τον Ν. Καραθανασόπουλο, μόνο δύο μόνιμοι ιατροί υπάρχουν στην Παθολογική Κλινική και έτσι καλύπτονται τα κενά με μετακινήσεις, ενώ χαρακτήρισαν απάνθρωπες τις συνθήκες εργασίας.  

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των τραγικών ελλείψεων, σήμερα, ανακοινώθηκε πως το Κέντρο Υγείας Κρεστένων δεν θα κάνει εφημερίες για τρεις μέρες ως αποτέλεσμα της πολιτικής που έχει απαξιώσει και αποψιλώσει τις δημόσιες μονάδες Υγείας. Οπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων οι αναστολές υγειονομικών έχουν προκαλέσει μεγάλη δυσκολία στην απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου. 

Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Πτέρυγα εγκαινιάστηκε τρεις φορές αλλά δεν λειτουργεί

Στην Αμαλιάδα το κλιμάκιο ήρθε αντιμέτωπο με την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας, με μία νέα κατ’ ευφημισμόν πτέρυγα, αφού έχει εγκαινιαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, όταν ήταν υπουργός Υγείας ο Αδ. Γεωργιάδης και μέχρι σήμερα δεν έχει λειτουργήσει.

Η αντιπροσωπεία του Σωματείου ξενάγησε το κλιμάκιο στη συγκεκριμένη πτέρυγα, η οποία αποδεικνύει το διαχρονικό προδιαγεγραμμένο έγκλημα της ασκούμενης πολιτικής που απαξιώνει και εμπορευματοποιεί τον κλάδο της Δημόσιας Υγείας. Είναι εκτός λειτουργίας, γιατί δεν υπάρχει προσωπικό. Πριν δύο χρόνια τοποθετήθηκαν υπερσύγχρονα ψηφιακά μηχανήματα, που οι εργαζόμενοι τα συντηρούν τακτικά, για να μη σκουριάσουν και χαλάσουν, ωστόσο, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, έχουν μείνει ανενεργά λόγω έλλειψης προσωπικού, αφού δεν γίνονται προσλήψεις, παρά τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν, παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματα των Σωματείων των υγειονομικών. 

Η συγκεκριμένη πτέρυγα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, είχε εγκαινιαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, με υπουργό τον Άδωνι Γεωργιάδη, ακολούθησαν άλλες δύο φιέστες εγκαινίων για να φθάσουμε σήμερα και ακόμα να μην έχει μπει σε λειτουργία!

Η νέα μονάδα θα λειτουργούσε σε πρώτη φάση ως εξωτερικά ιατρεία, κάτι που δεν έγινε ποτέ. 

Για προδιαγεγραμμένο έγκλημα στον τομέα της Υγείας από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά, έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο Ν. Καραθανασόπουλος, ιδιαίτερα σήμερα που σε συνθήκες πανδημίας αντί να θωρακίσει τα νοσοκομεία, τα αποδυναμώνει παραπέρα, ενώ εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες κόσμου στην περιοχή. Το ΚΚΕ θα στηρίξει τους αγώνες υγειονομικών, γιατρών και του λαού της περιοχής για να μην κλείσει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας που θα σημάνει επιπλέον επιβάρυνση έως και κατάρρευση του Νοσοκομείου Πύργου (δείτε πάνω βίντεο). 

Το κλιμάκιο του Κόμματος είχε συνάντηση και με την υποδιοικήτρια του νοσοκομείου Ειρήνη Αγγελάκου που παραδέχθηκε τα προβλήματα στο νοσοκομείο, λόγω της έλλειψης προσωπικού, σημειώνοντας πως απαιτούνται άμεσα προσλήψεις. 

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τα στοιχεία, πως το νοσοκομείο έχει τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας παθολόγος, δύο καρδιολόγοι που δούλευαν, βγήκαν στη σύνταξη και έχουν απομείνει 1 ορθοπεδικός, 1 χειρουργός, 1 παιδίατρος και 2 μικροβιολόγοι. 

Σε συνθήκες κατάρρευσης τα νοσοκομεία μπροστά στο 4ο κύμα της πανδημίας

Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε συνθήκες κατάρρευσης εν μέσω του 4ου κύματος πανδημίας, με ευθύνη της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Καραθανασόπουλος μετά τις συναντήσεις του με τους εργαζόμενους. Όπως πρόσθεσε, αυτό γίνεται γιατί εκτός των σοβαρών ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό, αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση και η καθολικότητα του εμβολιασμού ως αντεργατικό μέτρο για να υπάρξουν αναστολές στην εργασία των υγειονομικών, οι οποίοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, σημείωσε.

Διευκρίνισε πως αυτό το μέτρο είναι βαθύτατα αντεργατικό που ικανοποιεί τους σχεδιασμούς κυβέρνησης για να συγχωνευθούν μονάδες και κλινικές, αλλά και για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση τμημάτων του δημόσιου τομέα, μέσα από τις ΣΔΙΤ.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...