Νοσοκομειακοί Γιατροί: Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα από εφημερίες

Γιατροί
Πηγή: EUROKINISSI

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων από τις εφημερίες στους γιατρούς απαιτεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), με ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι «δεν μας αρκεί η διαβεβαίωση του υπουργείου ότι θα τις πληρωθούμε έως το τέλος του έτους. Καμία διορία δεν έχουν. Είναι απαράδεκτο να έχουμε φτάσει Δεκέμβρη και να μην έχει εκταμιευτεί ακόμα το κονδύλι των εφημεριών και των ωρών του 4ου τριμήνου».

Όπως τονίζει η ΟΕΝΓΕ στην ανακοίνωσή της «οι ήρωες υγειονομικοί που τους χειροκροτούσαν από τα μπαλκόνια, με ευθύνη της κυβέρνησης θα κάνουν Χριστούγεννα, χωρίς να έχουν πληρωθεί δεδουλευμένες εφημερίες και ώρες μηνών. Όταν πρόκειται για δωράκια εκατομμυρίων ευρώ στους επιχειρηματίες η κυβέρνηση εξασφαλίζει με fast track διαδικασίες να ξεπερνιούνται νομικά κωλύματα σε χρόνο dt, αλλά όταν πρόκειται οι εργαζόμενοι να πληρωθούμε τα δεδουλευμένα μας να καθυστερεί χαρακτηριστικά.

Έχουμε έγκαιρα αναδείξει το πρόβλημα. Όφειλαν να το έχουν ήδη λύσει. Δε μας αφορά το πινγκ πονγκ ευθυνών μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών και Υπουργείου Υγείας.

Απαιτούμε να πληρωθούμε ΤΩΡΑ πριν από τα Χριστούγεννα στο ακέραιο το σύνολο των δεδουλευμένων τακτικών και πρόσθετων εφημεριών.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων μας των ΚΥ της 1ης ΥΠΕ.

Καλούμε τις Ενώσεις μέλη μας σε όλη τη χώρα σε παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Δεν πρόκειται να δεχτούμε να εφημερεύουμε ούτε μία ώρα απλήρωτοι.

Ας το χωνέψουν! Δεν θα μας κλείσουν το στόμα με τον εφάπαξ μισό μισθό».

Δείτε ακόμα...