Νοσοκομειακοί Γιατροί Σερρών: Σταματήστε να μας «βοηθάτε» με την πολιτική σας που σκοτώνει

Γενικό Νοσοκομείο Σερρών
Φώτο Αρχείου / Γενικό Νοσοκομείο Σερρών – Μάρτης 2020 / Πηγή: Eurokinissi

«Σε μια εποχή που οι ζωές υγειονομικών και ασθενών βρίσκονται στα όρια (ή και εκτός) της ασφάλειας, εσείς συνεχίζετε να προσπαθείτε να μας πείσετε ότι η “Γη είναι επίπεδη”» τονίζει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ν. Σερρών (ΕΝΙΝΣ) απευθυνόμενη στην κυβέρνηση και στους ισχυρισμούς ότι όλα λειτουργούν χωρίς πρόβλημα.

«Όσο και να θέλετε να βγάλετε λάδι την πολιτική που εφαρμόζεται στην Υγεία, η πραγματικότητα σας έχει ξεγυμνώσει και είναι πλέον ολοφάνερο σε όλο το λαό ότι όταν η Υγεία μπαίνει στη ζυγαριά κόστους – οφέλους, αρχίζεις και μετράς θύματα» προσθέτει η Ένωση και παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία για την κατάσταση στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα εδώ και πάνω από 7 χρόνια η πληρότητα στις οργανικές θέσεις (ειδικών και ειδικευομένων) κυμαίνεται γύρω στο 60% μαζί με τους επικουρικούς γιατρούς. Αυτή η κατάσταση δεν άλλαξε καθόλου το 9μηνο της επιδημίας, αντιθέτως έχουν παραιτηθεί 3 γιατροί.

Η Καρδιολογική λειτουργεί με 2 γιατρούς (3 νοσούν), η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού λειτουργεί με 2 Νεφρολόγους (2 νοσούν), ο Αξονικός τις προηγούμενες ημέρες λειτουργούσε με 1 γιατρό γιατί ο 2ος νοσούσε, το Ακτινολογικό το προηγούμενο διάστημα λειτουργούσε με 2 γιατρούς γιατί 1 νοσούσε, το Αναισθησιολογικό λειτουργούσε με 2 γιατρούς γιατί 1 νοσούσε.

Για να στελεχωθούν οι Κλινικές Covid εκτός από τους Πνευμονολόγους έχουν μετακινηθεί 3 παθολόγοι, γιατροί από την Πρωτοβάθμια και τελευταία 10 γιατροί άλλων ειδικοτήτων. Από 6 κρεβάτια ΜΕΘ, έχουν γίνει 17 σε 3 διαφορετικούς χώρους του Νοσοκομείου. Από αυτά τα 12 λειτουργούν με κανονικό αναπνευστήρα, ενώ τα υπόλοιπα 5 με αναπνευστήρα Αναισθησιολογικού. Οι γιατροί παραμένουν 6 και οι νοσηλευτές είναι 31 αντί 68 που θα έπρεπε. Οι περισσότεροι γιατροί του νοσοκομείου κάνουν 9-10 ή και περισσότερες αν χρειαστεί εφημερίες για να καλυφθούν οι ανάγκες.

«Σταματήστε να μας “βοηθάτε” με την πολιτική σας που σκοτώνει», τονίζει η ΕΝΙΝΣ.

Ολόκληρη η Ανακοίνωση της Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ν. Σερρών (ΕΝΙΝΣ) εδώ

Πηγή: ΟΕΝΓΕ

Δείτε ακόμα...