Νότια Αφρική: Ένοπλοι λήστεψαν την υπουργό Μεταφορών ακινητοποιώντας το αυτοκίνητό της

Θύμα ληστείας έπεσε η υπουργός Μεταφορών της Νότιας Αφρικής σήμερα κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ, όταν μια συμμορία έστησε καρτέρι στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και ακινητοποίησε τους σωματοφύλακές της.

Η υπουργός Σιντισίουε Τσικούνγκα βρισκόταν σε μια μεγάλη οδική αρτηρία, στα περίχωρα της οικονομικής πρωτεύουσας. Το αυτοκίνητό της σταμάτησε ξαφνικά, αφού κάποιοι είχαν ρίξει σκοπίμως καρφιά στον δρόμο.

«Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και οι εγκληματίες κατάφεραν να αρπάξουν αντικείμενα αξίας» ανέφερε η κυβέρνηση στην ανακοίνωσή της. Οι σωματοφύλακες της Τσικούνγκα κατέβηκαν από το όχημα για να αλλάξουν τα λάστιχα όταν ξαφνικά εμφανίστηκαν τρεις «καλοντυμένοι» ένοπλοι άνδρες, με καλυμμένο το πρόσωπο. «’Ανοιξαν την πόρτα (…) μου έβαλαν ένα όπλο στο κεφάλι και με διέταξαν να βγω έξω», αφηγήθηκε η υπουργός, περιγράφοντας αυτήν την «τραυματική εμπειρία» της.

Οι δράστες ζήτησαν χρήματα, όμως εκείνη δεν είχε επάνω της παρά μονάχα ένα ποσό ίσο με περίπου 10 ευρώ. Έτσι της έκλεψαν τον φορητό υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνό της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι ληστές άρπαξαν τα όπλα των σωματοφυλάκων και άλλα προσωπικά τους είδη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...