Νότια Αφρική: Μητέρα πέταξε την κόρη της από φλεγόμενο κτίριο

Ένα κοριτσάκι δύο ετών επέζησε χωρίς να τραυματιστεί καθώς η μητέρα του, στην προσπάθειά της να δραπετεύσει με την κόρη της από ένα φλεγόμενο πολυώροφο κτίριο στην πόλη Ντέρμπαν στη Νότια Αφρική, την πέταξε σε μια ομάδα ανθρώπων που βρίσκονταν από κάτω και το έπιασαν. 

Η μητέρα, η 26χρονη Ναλέντι Μανγιόνι δήλωσε στο «Reuters» χθες Τετάρτη ότι βρισκόταν στον 16ο όροφο όταν ξέσπασε η φωτιά την Τρίτη. Έτρεξε να βγει από το κτίριο κατεβαίνοντας τις σκάλες μαζί με την κόρη της. Η Μανγιόνι κατόρθωσε να φτάσει σε ένα περβάζι παραθύρου πάνω από το δρόμο και πέταξε το μικρό παιδί σε μια ομάδα ανθρώπων που βρισκόταν από κάτω, καθώς περαστικοί φώναζαν πανικόβλητοι. Στη συνέχεια μητέρα και κόρη επανενώθηκαν καθώς περαστικοί έστησαν μια σκάλα και βοήθησαν να κατέβουν οι άνθρωποι που είχαν παγιδευτεί στο περβάζι.

Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα 

Το εμπορικό κέντρο στο οποίο σημειώθηκε το περιστατικό είναι ένα από τα δεκάδες κτίρια τα οποία λεηλατήθηκαν και πυρπολήθηκαν κατά την διάρκεια διαδηλώσεων που μαίνονται από το Σάββατο, με αφορμή την φυλάκιση του πρώην προέδρου της χώρας Τζ. Ζούμα.

Το Νοτιοαφρικανικό Κομμουνιστικό Κόμμα σε ανακοίνωσή του καταδικάζει τις «πράξεις βίας και εγκληματικότητας», ζητώντας τον άμεσο τερματισμό τους, ενώ κάλεσε την πολιτεία να προστατεύσει όλους τους πολίτες και τους μετανάστες στη χώρα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Νότιας Αφρικής συνέλαβαν 1.754 άτομα σε σχέση με τις πολυήμερες λεηλασίες, εμπρησμούς και βία, ανακοίνωσε σήμερα υπουργός στο γραφείο της προεδρίας.

Οι προμήθειες τροφίμων και καυσίμων τελειώνουν. Ο φόβος για ελλείψεις στη βενζίνη και τα τρόφιμα επανήλθε στους Νοτιοαφρικανούς κατά την έκτη ημέρα των βίαιων επεισοδίων που προκάλεσαν τον θάνατο 72 ανθρώπων, σε μια συγκυρία ενδημικής ανεργίας και νέων περιορισμών κατά της Covid. Στις ταραχές, τις χειρότερες στη Νότια Αφρική εδώ και χρόνια, εκατοντάδες επιχειρήσεις καταστράφηκαν επίσης.

Νοσοκομεία στην επαρχία ΚουαΖούλου Νατάλ, ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19, για λόγους ασφαλείας των εγκαταστάσεών τους.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters», dpa, Εφημερίδα «Ριζοσπάστης»)

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...