Νότια Αφρική: Οι πλημμύρες στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 300 ανθρώπους

Πλημμύρες στη Νότιο Αφρική - 12/04/2022
Πλημμύρες στη Νότιο Αφρική – 12/04/2022 – Πηγή: TWITTER

Οι χειρότερες πλημμύρες που έπληξαν ποτέ στη Νότια Αφρική στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 300 ανθρώπους, κατά νεότερο απολογισμό των θυμάτων που δημοσιοποιήθηκε χθες Τετάρτη το βράδυ. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις στο ανατολικό της τμήμα κατέστρεψαν εν μέρει ή ολοσχερώς χιλιάδες σπίτια, δρόμους και γέφυρες στο Ντέρμπαν, μεγάλο αφρικανικό λιμάνι και επίκεντρο της καταστροφής.

Οι τοπικές αρχές λένε πως αντιμετωπίζουν πλημμύρα πτωμάτων στα νεκροτομεία. Έρευνες διεξάγονται εδώ και μέρες από σωστικά συνεργεία, μέλη των οποίων περιγράφουν πως ζουν «εφιάλτη»· δεκάδες άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Αποφασίστηκε να κινητοποιηθεί ο στρατός.

Η βροχή συνέχιζε να πέφτει χθες το απόγευμα και εκδόθηκε έκτακτο προειδοποιητικό δελτίο για πλημμύρες στη γειτονική επαρχία του Ανατολικού Ακρωτηρίου.

Οι κυριότεροι οδικοί άξονες έχουν βυθιστεί στη λάσπη, τουλάχιστον 140 σχολεία επλήγησαν, ενώ οι βροχοπτώσεις και οι κατολισθήσεις προκάλεσαν εξάλλου διακοπές της ηλεκτροδότησης και της ύδρευσης. Σιδηροδρομικά δρομολόγια ανεστάλησαν και οι αρχές συνέστησαν στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

Δείτε ακόμα...