Νότια Αφρική: Σε 253 οι νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες στην ανατολική ακτή

Συνολικά 253 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις καταστροφικές πλημμύρες στη Νότια Αφρική που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις στην ανατολική ακτή της χώρας, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

«Τα νεκροτομεία μας υφίστανται μεγάλη πίεση, αλλά αντεπεξερχόμαστε. Αργά χθες τα μεσάνυχτα παραλάβαμε 253 πτώματα σε δύο ξεχωριστά νεκροτομεία» στο Ντέρμπαν, τη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Κουαζούλου-Νατάλ, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Νομαγκούγκου Σιμελάνε Ζούλου, ο εκπρόσωπος του τμήματος Υγείας της επαρχίας.

Ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Σίριλ Ραμαφόσα δεσμεύτηκε σήμερα να βοηθήσει συγγενείς θυμάτων και πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες, που προκάλεσαν προβλήματα και διακοπές στην θαλάσσιες μεταφορές σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια της Αφρικής.

Στις δημοφιλείς παραλίες του Ντέρμπαν, στον Ινδικό Ωκεανό, υπάρχουν σωροί από συντρίμμια, κλαδιά και πλαστικά μπουκάλια. Από τους κατοίκους της περιοχής ζητήθηκε να αποφύγουν κάθε μετακίνηση. Αυτοί που διαμένουν σε περιοχές που βρίσκονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο παροτρύνθηκαν να δεχθούν τους γείτονές τους που ζουν σε χαμηλότερες περιοχές, οι οποίες έχουν πληγεί από τις πλημμύρες. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν επίσης διακοπές ρεύματος, ενώ πολλοί δρόμοι αποκλείστηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...