Νότια Αφρική: Ξεκινάει ο εμβολιασμός για τις ηλικίες 12 έως 17

εμβολιασμός στις ηπα

Ο υπουργός Υγείας της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε ότι η χώρα θα αρχίσει να δίνει εμβόλια Covid σε παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών από την επόμενη εβδομάδα, χρησιμοποιώντας το εμβόλιο Pfizer, ως μέρος ενός σχεδίου ενίσχυσης του εμβολιασμού πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

Η δήλωση της Παρασκευής έρχεται ένα μήνα αφότου η Ρυθμιστική Αρχή Προϊόντων Υγείας της Νότιας Αφρικής ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου Pfizer σε παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω, επιτρέποντας στην κυβέρνηση να αρχίσει να σχεδιάζει εμβολιασμούς για ένα ευρύτερο φάσμα ηλικιών.

Ο υπουργός Υγείας Joe Phaahla δήλωσε ότι «ο χρόνος της δεύτερης δόσης θα ενημερωθεί με περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με αυτή τη σπάνια παρατηρούμενη παρενέργεια που δεν έχει μόνιμο κίνδυνο».

Από τον πληθυσμό της που ξεπερνά τα 59 εκατομμύρια, η Νότια Αφρική έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να χορηγήσει μόνο 17,815 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου Covid στους πολίτες της. Από την αρχή της πανδημίας, η Νότια Αφρική έχει αναφέρει 2.913.800 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού και 88.466 θανάτους στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Πηγή: RT

Δείτε ακόμα...